Új INIM EITK2000 készlet a tűzjelző telepítők és karbantartók számára


Új INIM EITK2000 készlet a tűzjelző telepítők és karbantartók számára
Új kézi címző / hurokmeghajtó eszközzel és PC szoftverrel bővült az INIM termékpalettája, segítve ezzel a korábbi és leendő telepítőket és karbantartókat.

Az EITK2000 egy készlet ENEA és IRIS sorozatú hurokeszközök konfigurálásához, karbantartásához és diagnosztizálásához, valamint az ENEA sorozatú egységek kézi címzéséhez.
A csomag tartalmazza az EDRV2000 kézi címző/hurokmeghajtó egységet, a FireGenius-PRO programozó szoftvert, valamint különféle tartozékokat (kábelek, leírás, stb.) és a tápegységet.

EDRV2000 kézi címző / hurokmeghajtó egység

Egy ergonomikusan kialakított eszköz, mellyel egyszerűen elvégezhetőek az eszközcímzési, programozási és karbantartási műveletek. Ideális segítség első beüzemeléskor, valamint karbantartás / hibafeltárás során.

Felépítés:
Az EDRV2000 saját belső akkumulátorral rendelkezik, melyhez tartozik egy külső tápegység is. Integrált érzékelő aljzattal van felszerelve, mely megkönnyíti a detektorok beállítását, valamint tartalmaz egy levehető sorkapcsot, melybe az érzékelő hurok vagy vonal köthető. Az egységgel történő programozási műveletek nyomógombok segítségével történnek, az ehhez tarozó szöveges menürendszer elemeit pedig LCD kijelzőn jeleníti meg az eszköz.
Tartalmaz továbbá egy ICP portot az új generációs INIM hang/fényjelzők belső programozására, valamint egy USB portot a számítógéphez való kapcsolódáshoz.
Az eszközökkel való kommunikáció LED indikátorokon keresztül is ellenőrizhető, valamint külön LED kijelzést kapott az érzékelők „másodkijelző” kimenete is.

Teljes hurok vagy vonal címzése / programozása:
Az EDRV2000 képes kiolvasni a hurokeszközök címét / fizikai azonosítóját, valamint módosíthatja azt egyenként is. DE legnagyobb előnye, hogy akár egy teljes érzékelő hurkot / vonalat is képes automatikusan olvasni / újra címezni, így nagyon sok időt / energiát takaríthatnak meg az első beüzemelés során. Mivel az IRIS sorozatú hagyományos hurokeszközök is rendelkeznek fizikai azonosítóval, így akár teljes konvencionális vonal konfigurálása is elvégezhető. Gyakorlatilag teljes hurkok / vonalak leellenőrizhetők / becímezhetők, a hurokelemek paraméterei előre beállíthatók még tűzjelző központ üzeme előtt. A hurokolvasás / újracímzés után az egység listaszerűen sorrendben kijelzi a hurokon lévő eszközök logikai címét, fizikai azonosítóját és típusmegnevezését. Ebben a listában lépegetve kiválaszthatóak a programozni kívánt hurokeszközök. A programozó menüben beállíthatók az érzékenységi tűréshatárok és az érzékelési módok, kiolvashatók a szennyezettségi és füst értékek, direkt kapcsolhatók az eszközök LED-jei és kimenetei, stb.

IMC port alkalmazhatósága:
Az INIM új generációs hang/fényjelzői (IRIS és ENEA sorozat) rendelkeznek egy belső konfigurációs lehetőséggel, mely az EDRV2000 IMC portján keresztül, vagy az új PREVIDIA tűzjelző központon keresztül programozható. Ezeket a működési paramétereket (hangtónus / hangüzenet, hangerő / fényerő, stb.) lehet beállítani az eszközökben akkor, ha csak a kézi címző egységet alkalmazzák.

FireGenius-PRO szoftverrel sokkal több lehetőség:

Abban az esetben, ha nem csak az EDRV2000 kézi címző egységet, hanem a hozzá tartozó FireGenius-PRO programozó szoftvert is alkalmazzák, jócskán megnövekednek a lehetőségek. Az egységet és a számítógépet USB porton összekötve a program az EDRV2000-et használja fel a speciális műveletekhez. A szoftverrel lehetőség adódik a teljes hurok vagy vonal olvasásához / újracímzéséhez, annak grafikus megjelenítéséhez, az eszközök programozásához, funkcionális tesztekhez, diagnosztikai funkciók futtatásához és valós idejű eszköz/hurok állapot felméréshez.

Olvasás és újracímzés központ nélkül:
A szoftver segítségével a teljes hurok / vonal beolvasható és újracímezhető, anélkül, hogy vezérlőközpontot vagy annak programozó szoftverét használná.

Grafikus hurok megjelenítés a karbantartók legjobb barátja:
A FireGenius-PRO képes megjeleníteni egy érzékelő hurok vagy vonal felépítését. Grafikusan megjeleníti a hurokelemek fizikai elhelyezkedését egyedi ikonokkal, valamint megmutatja a leágazásokat. A hurokelemeket listanézetben is felsorolja, ami kinyomtatható.

Eszközök programozása és az új hangüzenetek:
A programozás grafikus ablakban történik, és innen nyílik lehetőség a további diagnosztikai lehetőségekhez és a funkcionális tesztekhez. Az új generációs INIM hangjelzők bővített programozási lehetőséggel rendelkeznek a szoftver segítségével. Az alapvető funkciók mellett, amit az EDRV2000-nél említettünk lehetőség nyílik a „hangüzenetek” testreszabására. Akár új hangfájlok is másolhatók az eszközök memóriájába, így egyedi hangüzeneteket tudnak lejátszani a hangjelzők például kiürítési eljáráskor, vagy oltás előkészítési műveleteknél akár magyar nyelven is.

Funkcionális tesztek:
Minden eszköz kimenete és három színű LED állapota aktiválható/deaktiválható. Így például megkönnyíthető egy hurokelem vizuális megkeresése.

Diagnosztikai lehetőségek a megfelelő működés érdekében:
Különféle valós idejű és lekérdezhető diagnosztikai eljárások érhetőek el a programmal. A szoftver képes számszerűen megjeleníteni a kamra szennyezettségi értékeket, valamint grafikonon mutatja valós időben a füst állapotot. Ezek mellett az érzékelőből lekérdezhető az utolsó riasztási állapot 5 perce, melyet szintúgy grafikonon jelenít meg. Továbbá a program alkalmas arra, hogy kijelezze az összes hurokelem által mért hurokfeszültség értékét, valamint a vezeték belső ellenállását.




Valós idejű hurok / eszköz állapot felmérés: A hurokelemek grafikus megjelenítése arra is alkalmazható, hogy azok állapotát felügyeljék. Az EDRV2000 egységnek parancsba adható, hogy a hurok mindkét oldalát vagy csak az elmenő vagy beérkező oldalt indítsa el. Így az úgynevezett Teszt funkciót bekapcsolva a grafikus huroktérképen lévő eszközök ikonjai színekkel jelzik az állapotukat (normál működés, inaktív működés, hiba, riasztás, stb.). Ezáltal az esetleges hurokszakadások / záraltok helye és az eszközök aktuális állapota könnyen nyomon követhető, valamint sétateszt is megvalósítható.



Tóth Zoltán
Inim tűzjelző termékfelelős
t.zoltan@riarex.hu
06 (20) 960 8647








Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
FAAC kapumozgatók
Olvasta már?
FAAC kapumozgatók