SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2018. október 8. 7:28

Málta arcfelismerővel felturbózott CCTV rendszer telepítését tervezi

Málta Miniszterelnöke (Joseph Muscat), egy közelmúltban elhangzott rádió interjúban, úgy nyilatkozott, hogy egy arcfelismerő szoftverrel megtámogatott CCTV rendszert kerülhet telepítésre a szigetország számos területén.
- A rendőrség remek munkát végez, de számos feladatot kell megoldaniuk, amihez fejlesztések szükségesek, – nyilatkozta Joseph Muscat a ONE Radionak adott interjúban. – A biztonságos városok koncepcióját szem előtt tartva keresünk megoldást az antiszociális viselkedés megelőzésére.

A Miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a választott megoldás illeszkedni fog az érvényben lévő adatvédelmi szabályozásokhoz. Ennek ellenére, a Malta IT Law Association figyelmeztetett, hogy meglátásuk szerint a kormány terve komoly beavatkozás a magánélet szférájába és szembe megy a máltai, valamint EU jogszabályokkal.

Forrás: lovinmalta.com

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában