SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2018. november 26. 7:15

Tilosban átkelő gyalogos – helyett buszreklám

Semmi sem tökéletes, még Kínában sem. Egy, a kínai kormány által finanszírozott és letelepített valósidejű arcfelismerő rendszer feladata az lenne, hogy a szabálytalanul átkelő gyalogosokat azonosítsa.
A kelet-kínai Ningbo városában az épp áthaladó busz oldalán egy reklámban megjelenő üzletasszony (Dong Mingzhu) arcképét azonosította és (rajtakapott személyként) rögzítette, mint szabálytalankodó gyalogost. Súlyosbító tényezőként egy másik személy adatait jelenítette meg az üzletasszony arcképe mellett.

A város közlekedési rendőrsége egy kínai mikroblog oldalon (Weibo – a kínai Twitter) jelezte, hogy frissítették a rendszert a hasonló, téves észleléseket elkerülendő. A rendszert Shenzen számos kereszteződésében telepítették. A szabálytalankodók arcképe (plusz nevének egy része, azonosítószáma) megjelenik egy nagyméretű kijelzőn. Csak Ningbo városában (6 kereszteződésben) 7 800 szabálytalankodó gyalogost azonosított a rendszer egyedül ez év júniusában.

Forrás: Abacus News

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában