SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2018. december 17. 7:16

Az Amazon és a közösségi biometria alapú megfigyelőrendszerek

Az Amazon közelmúltban nyilvánosságra hozott új szabadalma egy olyan videokaputelefont körvonalaz, mely rendelkezik arcfelismerő funkcióval továbbá, egy adott felhasználó által gyanúsként regisztrált arc adatait megosztja az egymással kapcsolatban álló, az Amazon videokaputelefonját alkalmazó háztartásokkal.
Ezzel a régi „szomszédok egymásért” / „falusi térfigyelő” mozgalmakat kívánják (kimondatlanul) „digitalizálni”, tovább fejleszteni. A „feketelistás” személyek feltűnése esetén a megfelelő ház tulajdonosa értesítést kap a rendszertől. A szívesen fogadott látogatókat (pl. a postások és egyéb személyek) fehérlistára helyezhetjük, bizonyos fokú belépési/hozzáférési jogosítványokat adhatunk nekik. A szabvány eredeti tulajdonosa Jamie Siminoff, az Amazon által felvásárolt Ring ügyvezetője. A hír nyilvánosságra kerülése után több szakértő kifejezte ellenérzését és kételyeit a biometria „közösségi alapú” felhasználásával, valamint a megoldás (azonosítási) hatékonyságával kapcsolatosan.

Forrás: CNN

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában