SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2018. december 17. 7:17

Szaporodó arcfelismerő-rendszerek az USA repülőterein

A Gemalto új, az utasellenőrző/beszállító folyamatok meggyorsítását célzó, arcfelismerő teszt rendszert helyezett üzembe a Los Angelesi Nemzetközi Repülőtér (LAX) 4. terminálján.
Jelen statisztikai kimutatások szerinti 3.9Mrd utas (2036-ra a szám megkétszereződik, az előrejelzések szerint) megfelelő színvonalú ellenőrzése egyre nagyobb kihívások elé állítja a repterek személyzetét, ezért keresik a biztonsági folyamatok támogatására képes megoldásokat. A Gemalto jellemzése szerint, rendszerük hardverigénye minimális, ami abból a szempontból is fontos, hogy a meglévő vizsgálókapukhoz probléma nélkül telepíthető legyen. Az adatvédelmi előírásoknak megfelelően (a cég állítása szerint) az azonosítást követően az utas adatai törlődnek a rendszerből. Az USA Nemzetbiztonsági Hivatala által elvégezett teszteken a Gemalto Live Face Identification System 99.44%-os hatékonysággal teljesített (5mp-es szkennelés időintervallum alatt).

Forrás: Biometric Update; Los Angelesi Nemzetközi Repülőtér

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában