SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2019. január 15. 7:01

„Biometrikusan” emelkedik a repülő és hajójegyek ára Japánban

A japán kormány az utasok (kötelező) hozzájárulásával kívánja összegyűjteni a repülőtereken üzemebe helyezni kívánt arcazonosító rendszerek megközelítőleg 450 MUSD-s költségét.
Az új, 27 éve első ízben bevezetett plusz adó mértéke 1000 jen (JPY – kb. 2700 Ft), melyet minden repülő- és hajójegy vásárlásakor meg kell fizetni. Az új adó kiterjed minden japánban értékesített (repülő/hajó) jegyre, de meg kell fizetni azon utasoknak is, akik 24 óránál hosszabb időre szakítják meg utazásukat a szigetországban. 2018-ban 30 millióan látogattak Japánba, de a 2020-as Tokiói Olimpiára 40 000 000 turistát prognosztizálnak. A kormány meglátása szerint, a tervezett arcfelismerő rendszerek meggyorsíthatják a beléptetési folyamatokat és hatékonyabb segítséget nyújthatnak a japán nyelvet kevéssé ismerőknek. Az NEC bejelentése szerint, a cég arcfelismerő megoldásainak telepítése kezdődik meg idén tavasszal az ország legforgalmasabb repterein.

Forrás: ZDNet

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában