A magánbiztonság és az önkormányzati rendészet fogalma, kialakulása kapcsolata és fejlődése

Szakdolgozat - NKE, Rendészettudományi Kar Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék

A magánbiztonság és az önkormányzati rendészet fogalma, kialakulása kapcsolata és fejlődése
A rendőrség egyre szűkebb kapacitása és túlterheltsége miatt egyedül már nem képes eleget tenni a közbiztonságért, ezért az önkormányzati-, a magánbiztonsági- és a civil önvédelmi szereplőket is be kell vonni, hogy segítsenek kiegészíteni az állami rendvédelmi szervek tevékenységét, így a szereplők feladatkörei is bővülnek.

A szerző - Farkas Péter - a szakdolgozat témájának azért választotta a magánbiztonsági és önkormányzati rendészetet, mert mind a két terület személyesen érinti, hiszen személy- és vagyonőrként kezdte a pályafutását, és jelenleg közterület-felügyelőként dolgozik.

A közbiztonság kérdése társadalmi ügy, azaz mindenkit érint. Azonban az újonnan jött összetett feladatokhoz elengedhetetlen a megfelelő szakmai felkészültség minden oldalon. A magánbiztonság és az önkormányzati rendészet hazánkban még gyerek cipőben jár, és számos anomáliával küzdenek, melyekre megoldást kell találni, és folyamatosan fejleszteni kell ezeket a szakterületeket. Ezt a célt szolgálják az elmúlt pár évben megjelent könyvek, publikációk, és önálló szócikkek, melyeket felhasználta a szakdolgozat elkészítéséhez.

A szakdolgozatban röviden bemutatásra kerülnek a szakterületek kialakulásának lényeges körülményei, körbe járva a biztonság-, a közbiztonság-, és a magánbiztonság; valamint a rendvédelem és a rendészet fogalmát és kapcsolatát. Továbbá rövid betekintést ad néhány külföldi ország magánbiztonsági és önkormányzati rendőrségi struktúrájába.

A szakdolgozat teljes terjedelmében IDE kattintva tekinthető meg.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
FAAC kapumozgatók
Olvasta már?
FAAC kapumozgatók