SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Tűzvédelem

2019. szeptember 30. 10:48

Tűzjelző- és oltórendszer megoldások a Siemenstől

A Siemens Building Technologies üzletágát erősíti a tűzvédelemmel, oltórendszerekkel, elektronikus vagyonvédelmi rendszerekkel és termékkel foglakozó üzleti terület, amely kínálatában megjelenik a központoktól kezdve egészen a perifériákig és érzékelőkig minden olyan eszköz, ami a teljes körű, megbízható védelem kialakításához szükséges. Többek között tűzvédelem területén a világviszonylatban is ismert és elismert Cerberus PRO termékcsalád, vagyonvédelem területén pedig a felhasználó és telepítő barát SPC behatolásjelző rendszer kerül értékesítésre a magyarországi piacon.
A Cerberus PRO segítségével a feladatnak megfelelő üzembiztos rendszer építhető, az egyszerű egy hurkos rendszertől egészen a nagy rendszerekig. A Cerberus PRO az automatikus konfiguráció segítségével egyszerűen telepíthető, így csökkentve a mérnöki munkaidőt. Hogyan működik? A tűzjelző hurkokon telepített érzékelők, jeladók, modulok és egyéb perifériák adatait a központ egyesével beolvassa, így az üzembe helyezés során már csak a zónák hozzárendelése marad hátra. A rendszer szinte „plug & play”-ként működik.

A Cerberus PRO hatékony, így például a perifériákba integrált izolátoroknak köszönhetően a hurkokon fellépő rövidzár vagy szakadás a rendszeren gyorsan megkereshető (a hibát a központ lokalizálja és az LCD kijelzőjén a helyét kiírja). Nincs kompromisszum, csak izolátoros termékek a hurkon. A Cerberus PRO teljes körű szer vizelhetőséget kínál a rendszerhez, így például vonalteszter segítségével az üzembe helyezés előtt a telepítési hibák könnyen felderíthetők.

Siemens a közelmúltban olyan új speciális tűzjelző eszközökkel jelent meg a piacon, amelyek telepíthetők robbanásveszélyes területekre és címzett jelzés továbbítást valósítanak meg. Az ASAtechnology™ jelfeldolgozású érzékelésű Ex-es multi-szenzoros (hő – és füst) érzékelő, a címzett Ex-es kézi jelzésadó és a nagy teljesítményű címzett Ex-es jelvonal (maximum 31 eszköz) mindenképpen előkelő pozícióba helyezi ezt az új fejlesztésű rendszert.

Különösen olyan robbanásveszélyes területeken előnyös ennek a címzett Ex-es rendszernek a használata, ahol fontos a tűzjelzés minél pontosabb beazonosíthatósága valamint a korai és megbízható érzékelés a tűzjelzés szempontjából kritikus környezetben a legkevesebb téves riasztás mellett is.
Az idei évben kerül bemutatásra a Cerberus Portal, amely a Siemens X300-as gateway segítségével a Cerberus PRO rendszerek karbantartási folyamatait hivatott rugalmasabbá tenni. A rendszerbe bekötött központok – titkosított kapcsolaton keresztül – távolról elérhetőek, programozhatóak, elősegítve ezzel az optimálisabb karbantartási erőforrás tervezést.

A Building Technologies üzletág üzleti tevékenységében az elektronikus tűzjelzés mellett jelentős hangsúlyt kap a beépített gázzal oltó rendszerek értékesítése és műszaki támogatása is. Ezen a területen a kémia gázzal oltó berendezésektől kezdve az inert oltógázzal szerelt rendszerekig szinte minden megoldás megtalálható a Siemens Sinorix oltórendszer portfóliójában, ami a legmodernebb és környezetbarát oltórendszer kialakításához szükséges.

A termékről bővebb információt kaphat a SecuriForum Kiállítás I3 standján.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában