90 hang alapú csalás percenként


90 hang alapú csalás percenként
Igaz, a statisztikát egy, a tevékenységikörét illetően hang alapú biztonsági/azonosítási megoldások biztonságának szavatolására építő cég (Pindrop) hozta nyilvánosságra az USA vonatkozásában, a 90 csaláskísérlet így is megdöbbentően magas szám.

Különösen annak tükrében, hogy az Egyesült Királyságban folyó választási kampány idején napvilágot látott egy ún. deepfake videó, melyben a jelenlegi miniszterelnök ellenfelét ajánlja maga helyett a választók figyelmébe. A videó készítőjének becsületére legyen mondva, a videó végén elárulja, hogy a néző a deepfake erejével szembesült. A „hiszem ha látom” elv egyre gyorsuló ütemben válik idejét múlttá. A deepfake hang és video-anyagok túlnőttek a biztonság/biztonságtechnika területén és a társadalom alap biztonságérzetét kezdik veszélyeztetni. A törvényhozó, szinte a világ valamennyi országában figyelmen kívül hagyták eddig a deepfake jelentette veszélyeket. Pedig 2020-ban az USA-ban tartanak elnökválasztást…

Forrás: theneweuropean.co.uk; Pindrop
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Sikeresen zárta legújabb brazíliai projektjét a Zmax
Olvasta már?
Sikeresen zárta legújabb brazíliai projektjét a Zmax