SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2020. január 6. 7:58

Hangos elrettentés

Valósidejű, hatékony értesítést és elrettentést zászlajára tűző video-audio megoldással rukkolt elő 2019 utolsó napjaiban a Hikvision.
Az ún. „Video & Audio Convergence” megoldása segítségével IP hangszórók köthetők CCTV, beléptető, valamint behatolásjelző rendszerekhez. Magyarán, amikor egy CCTV / riasztórendszer behatolást detektál, illetve adott (előre meghatározott) eseményt regisztrál egy beléptető megoldás, a rendszerhez illesztett, a kérdéses területet lefedő IP alapú hangszórón egy előre meghatározott audio tartalom hangozhat fel. A hangüzenet célja lehet az illetékes személyzet (pl. biztonsági őrök) riasztása vagy az esetleges behatoló elrettentése tevékenysége folytatásától. A „Video & Audio Convergence” egyéb hangosítási célra – reklámok, nyitás / záróra üzenetek ütemezett lejátszására – is alkalmassá teheti az alap biztonságtechnikai rendszert. Természetesen nem csak előre rögzített hanganyag játszható le, de az éppen ügyeletes őr / operátor is figyelmeztetheti az adott személyt a tevékenysége felfüggesztésére.

Forrás: Hikvision

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Business development manager / IPCamLive

Az IPCamLive egy több éve sikeresen működő startup vállalkozás, mely vezető piaci szerepet tölt be az IP kamerák web streaming területén. További nemzetközi terjeszkedés elősegítése érdekében Business development manager munkakörben új munkatársat keresünk. Ha olyan munkát keresel, ahol kreatívan dolgozhatsz és kipróbálhatod saját ötleteidet, akkor közöttünk a helyed!