Inim címezhető audiovizuális jelzőberendezések


Inim címezhető audiovizuális jelzőberendezések
Forgalmazó: Riarex Kft
Gyártó: INIM Electronics s.r.l.


2020. január 22-én lépett hatályba az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat módosítása. Ezen 54/2014. (XII. 5.) BM rendet 162. § (4) bekezdésében leírtak segíthetik a tervezőket és kivitelezőket a címezhető, izolátoros audiovizuális jelzőberendezések költséghatékony alkalmazásában.
A Riarex Kft. ezen lehetőségek figyelembevételével bemutatja az INIM címezhető hangjelzőit és hang/fényjelzőit, melyek megfelelnek az EN54-3, EN54-23 és EN54-17 harmonizált szabványok előírásainak.


KÖZÖS JELLEMZŐK
Mindegyik szériához címezhető, két oldali izolátorral ellátott eszközök tartoznak. Közös jellemzőjük, hogy huroktáplált elven működnek, de rendelkeznek egy további 24V DC bemenettel, mellyel a terhelést külső tápegységek felé összpontosíthatják. Programozásuk és beállításuk a tűzjelző központon (SmartLoop, Previdia Compact és Previdia216) és az EITK2000 kézi címzőkészlet segítségével is kivitelezhető. Minden eszköz 14 hangtónussal rendelkezik. A hangtónusok hangnyomásszintje és a fényjelzéssel ellátott eszközök fényereje állítható alacsony és magas értékig.

ES2000 SZÉRIA
A széria falra szerelhető kivitelű, címezhető jelzőberendezéseket tartalmaz. Ezeket az eszközöket a gyártó alapvetően beltéri használatra minősíttette, de kialakításukból adódóan az INIM belső tesztjei alapján IP65 védettséggel is szerelhetők. Akár 101 dB hangnyomásszintet is képesek elérni és 8 típus áll rendelkezésre a szérián belül:

  • ES2010RE és ES2010WE: falra szerelhető, címezhető hangjelző piros és fehér színben
  • ES2020RE és ES2020WE: falra szerelhető, címezhető hang/fényjelző piros és fehér színben
  • ES2030RE és ES2030WE: falra szerelhető, címezhető hangjelző piros és fehér színben, hangutasítás funkcióval
  • ES2050RE és ES2050WE: falra szerelhető, címezhető hang/fényjelző piros és fehér színben, hangutasítás funkcióval


  • ES1000 SZÉRIA
    A széria mennyezetre szerelhető kivitelű, címezhető jelzőberendezéseket tartalmaz. Az eszközöket beltéri alkalmazásra tervezték és akár 98 dB hangnyomásszintet is képesek elérni. A szérián belül 4 típus áll rendelkezésre:

  • ES1010: mennyezetre szerelhető, címezhető hangjelző fehér színben
  • ES1020: mennyezetre szerelhető, címezhető hang/fényjelző fehér színben
  • ES1030: mennyezetre szerelhető, címezhető hangjelző fehér színben, hangutasítás funkcióval
  • ES1050: mennyezetre szerelhető, címezhető hang/fényjelző fehér színben, hangutasítás funkcióval


  • ESB1000 SZÉRIA
    A széria mennyezetre szerelhető kivitelű, EB0010 érzékelőaljzattal ellátott, címezhető jelzőberendezéseket tartalmaz. Az eszközöket beltéri alkalmazásra tervezték és akár 98 dB hangnyomásszintet is képesek elérni. A szérián belül 4 típus áll rendelkezésre:

  • ESB1010: mennyezetre szerelhető, érzékelő aljzattal ellátott, címezhető hangjelző fehér színben
  • ESB1020: mennyezetre szerelhető, érzékelő aljzattal ellátott, címezhető hang/fényjelző fehér színben
  • ESB1030: mennyezetre szerelhető, érzékelő aljzattal ellátott, címezhető hangjelző fehér színben, hangutasítás funkcióval
  • ESB1050: mennyezetre szerelhető, érzékelő aljzattal ellátott, címezhető hang/fényjelző fehér színben, hangutasítás funkcióval


  • HANGUTASÍTÁS ÉS EGYEDI HANGOK
    Bizonyos típusok tartalmaznak hangutasítás funkciót 8 különböző nyelven. Ezek a rögzített hangutasítások előriasztási és riasztási állapotokban segíthetik a kiürítési eljárást az EN54-3 szabványnak megfelelően úgy, mint az e célt szolgáló vészhangosító eszközök hangjelzői. Ezen felül lehetőség van egyedi hangokat is illeszteni a jelzőberendezések memóriájába az EITK2000 kézi programozó készlet és a hozzá tartozó FireGenius PRO szoftver segítségével. Ezáltal akár magyar nyelvű hangutasítások is alkalmazhatóvá válnak, természetesen külön hatósági engedélyezést követően.

    RIAREX KFT.
    Tóth Zoltán
    Inim tűzjelző termékfelelős
    t.zoltan@riarex.hu
    (20) 960 8647

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Videosec IPW-2314LSA-28SWX kamera, az éjszaka királya
    Olvasta már?
    Videosec IPW-2314LSA-28SWX kamera, az éjszaka királya