Dahua ITC215-PW4I-IRLZF27135


Dahua  ITC215-PW4I-IRLZF27135
Forgalmazó: DSC Hungária Kft
Gyártó: Dahua Technology Co. Ltd


Mint azt már megszoktuk, a CCTV technika napról napra fejlődik, egyre-másra jelennek meg az újdonságok. Nincs ez másképpen a DAHUA rendszámolvasókkal sem, hiszen az AI technológia szinte kierőszakolja a megújulást ezen a téren is.
Nagyon hasznos dolgot vezetett be az AI az arcfelismerős kamerákban, hiszen mostantól már nem lehet kinyomtatott 2 dimenziós képpel „átverni” az arcfelismerést, hanem valódi emberi arcnak kell megjelennie a képen, hogy az algoritmus aztán felismerje, azonosítsa.


Ez a technológia tovább gyűrűzik a kamerák világában és a rendszámleolvasók új generációját hozza el a mindennapokba. Lényege, hogy a rendszám objektumhoz kötött, azokat a rendszámokat olvassa a rendszer, ami egyértelműen előtte átesett a gépjármű azonosítás algoritmuson és a kamera járműnek érzékeli. Ez is azt a célt szolgálja, hogy rendszámtáblával a kezünkben azt a kamera elé tartva ne tudjunk bejutni a sorompón keresztül.

Az ITC-215-ös kamera egy korszakváltás időszakát testesíti meg az ANPR kamerák tekintetében, a jól bevált és nagysikerű ITC-237 kamerasorozat leváltójaként. Deep learning algoritmus által félvértezett új szériás kamerák sokkal pontosabb gépjármű azonosítást tesznek lehetővé, egyebek közt típust, színt, márkát képesek felismerni és természetesen a rendszámot is. Az AI algoritmusnak köszönhetően aztán tudunk visszakeresni is ezekre a felismert tulajdonságokra, bővítve ezzel a rendszer szolgáltatásait és nagyságrendekkel hatékonyabbá téve az utólagos elemzéseket, események keresését.

A kamera felszerelését illetően választhatunk többféle opció közül, szerelhetjük oszlopra, illetve vásárolhatjuk sima konzolos felfogatással is. Az oszlopszerelt kivitel adja a legnagyobb rugalmasságot, hiszen egy kitben van összerakva maga az 1,2m magas szerelőoszlop, aminek a tetejére az kerül és erre szerelhető az ITC215-PW4I-LZF27135 rendszámleolvasó kamera. Ennek a szerelési módnak nagy előnye, hogy az oszlopot szabadon tudjuk mozgatni a megfelelő rendszámleolvasási pozíció kiválasztásához.

A megfelelő rendszám leolvasáshoz és felismeréshez azonban fontos dolgokat kell szem előtt tartani szereléskor, mert bizony nem mindegy, hogy hova, milyen magasra szereljük a kamerát és onnan milyen dőlésszögben állítva akarunk rendszámot olvasni.

Figyeljünk oda, hogy:
  • A függőleges látószögszög nem haladhatja meg a 30 ° -os billentést
  • A vízszintes látószög szög nem haladhatja meg a 30 ° -ot.
  • 5 ° -nál nagyobb eltérést a horizontól nem léphet túl a rendszámtábla szöge.




  • Tekintettel arra, hogy az új kameras sorozat AI technológiás, fontos olyan feldolgozó egységet (NVR) választani hozzá, ami AI képes, le tudja kezelni az AI funkciókat.ANPR kamerákhoz alábbi rögzítőegységeket ajánljuk telepíteni:

    Pro széria: NVR5000-4KS2 – 4 csatornán támogat ANPR funkciót
    Ultra széria: NVR6000-4KS2- 8 csatornán támogat ANPR funkciót
    AI széria: NVR4000I – 4 csatornán támogat ANPR funkciót
    AI széria: NVR5000I – 8 csatornán támogat ANPR funkciót

    Természetesen lehetséges más feldolgozási megoldás a DSS Expressz és DSS Pro szoftverekkel és hardverekkel is. Javasoljuk, hogy minden esetben konzultáljanak kollegáinkkal az adott rendszerről, hogy mindig a legjobb összeállítást ajánljuk ki.


    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Teljes platformot nyújt a Videosec termékpalettája
    Olvasta már?
    Teljes platformot nyújt a Videosec termékpalettája