Nagy hangsúlyt fektet a Narrowband IoT (NB-IoT) termékek fejlesztésére az ASC Global cégcsoport


Nagy hangsúlyt fektet a Narrowband IoT (NB-IoT) termékek fejlesztésére az ASC Global cégcsoport
A GSM alapú kommunikáció fejlődése ismét egy újabb szakaszba lépett az utóbbi időszakban, nem csak az emberi kommunikáció, de a biztonságtechnikai átjelzés területén is. Az fejlesztések eredménye, hogy egy olcsóbb, stabilabb, alacsonyabb fenntartási költséggel rendelkező hálózat lett elérhető, melyre biztonságtechnikai fejlesztő szempontból is érdemes odafigyelni.

Az NB-IoT-t olyan használatra tervezték, ahol a szokásos M2M csatornák, pl. mobilhálózat, DSL, WLAN vagy Bluetooth használata gazdaságtalan, vagy egyszerűen nem felel meg az adott követelményeknek. A megoldás a meglevő hálózatokon is üzemeltethető, és a 3GPP szabványt használja, vagyis az adott szolgáltató számára kijelölt, licenszelt spektrumban működik, ezzel stabilitást, megbízhatóságot és jövőállóságot biztosít. Az olcsó, alacsony energiaigényű NB-IoT megoldás nagy területi lefedettséget és hatékony beltéri használatot kínál az ügyfelek számára.

Az alacsony energia igény és nagy területi lefedettség az NB-IoT/LPWA hálózat két legfontosabb alap tulajdonsága. Számos területen és módon felhasználhatók:

Okos mérők - NB-IoT gáz és víz fogyasztás mérésére
Smart City - Okos Város A közvilágítás és a parkoló helyek foglaltsága
Szállítás és logisztika Konténer követés és újratölthető tartályok
Ipar NB-IoT raklapok és csővezetékek

Az NB-IoT előnyei az elérhető alternatív technológiákhoz képest:

Biztonságos - Megfelel az LTE hálózattal szemben támasztott követelményeknek, biztonságos adatkapcsolatot biztosít.
Létező infrastruktúra - A már létező LTE mobilhálózaton működik, nincs szükség extra beruházásra.
Nyílt szabványokon alapul - A megoldás nem függ gyártótól vagy szolgáltatótól. Széleskörű iparági támogatottság - A távközlési szolgáltatóktól a chipset gyártókig számos szereplő támogatását élvezi, emiatt egy biztonságos, hosszú távú választási lehetőség.
Kétirányú kommunikáció - A kétirányú kommunikáció elengedhetetlen az üzenetváltásokhoz, így az eszközök távolról is konfigurálhatók vagy megszólíthatók.
Engedélyköteles frekvenciasávban működik - A hálózat zavartalan és kihagyás nélküli működése hosszú távon is biztosítható.

NB IoT a biztonságtechnikában

Az utóbbi években több Európai országban is leálltak a 2G/3G hálózatokfejlesztésével a szolgáltatók, illetve valahol már lekapcsolták, vagy tervezik lekapcsolni ezeket a hálózatokat. Így 2G/3G kompatibilis termékek működésképtelenné váltak, illetve válhatnak a jövőben. Ebből adódóan az LTE CATM1 és NB1 kompatibilis termékek lehetővé teszik az átjelzök használatát a szolgáltatók változtatásaitól függetlenül.

Az NB IoT hálózatok használatához az erre a hálózatra alkalmas SIM kártyát szükséges igényelni a szolgáltatótól. Az ASC Global kínálatában megtalálható IPCOM NB IoT képes az LTE CAT M1 és NB1 hálózatokon működni, azonban ha esetleg nincs lefedettség az adott területen, képes GSM hálózaton is kommunikálni.

IPCOM / NB-IoT (4G) kommunikátor programozható ki/bemenetekkel, titkosítással.

  • Azonnali kétirányú átjelzés (Contact ID)
  • 2 darab ki/bemenet
  • Titkosítható kommunikáció (AES-128)
  • Távoli programozhatóság (IP-n)



    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    JAN KIT TA-TC-3-B
    Olvasta már?
    JAN KIT TA-TC-3-B