FERMAX REF. 1304 - ADS IP illesztő egység


FERMAX REF. 1304 - ADS  IP illesztő egység
Forgalmazó: Dial-Comp Kft.
Gyártó: FERMAX S.A.E.


Az ADS - IP illesztő egység a Fermax ADS digitális kaputelefon rendszer határait terjeszti ki, összekötve a kaputelefon rendszert a helyi hálózattal vagy az Internet segítségével a nagyvilággal. Az összeköttetés teljes értékű, mintha a saját számítógép egy lakáskészülék lenne. A kaputábláról indított hívás felbukkanó ablakban jelenik meg a hívott lakás tulajdonosának otthoni vagy akár munkahelyi számítógépén.A spanyol Fermax cég egyik újdonsága az IP illesztő egység, mely ADS digitális kaputelefon rendszeréhez használható. Ennek az interfésznek a segítségével a kaputelefon rendszer határai kiterjednek a helyi vagy távoli számítógépes hálózatra. Ez az egység úgy csatlakozik a digitális kaputelefon rendszerbuszra mint egy video beltéri egység, majd az adat, hang és video jeleket szabványos Internet protokoll szerint, RJ-45 csatlakozón keresztül ráilleszti a helyi vagy Internet hálózatra. A helyi vagy távoli, erre felkészített és jogosított számítógép így egy intelligens lakáskészülékké változik, mely képes a kaputábláról indított hívás fogadására, kétirányú hangösszeköttetésre, és mindeközben élő video képet szolgáltat a kaputábla kamerájáról.

Az ADS IP illesztő egy saját IP címmel rendelkező kis doboz, melyet úgy kapcsolódik a kaputelefon rendszerhez mint egy lakáskészülék. Az egység szabványos RJ-45 típusú csatlakozója segítségével a helyi hálózathoz vagy az Internethez egyaránt egyszerüen, közvetlenül vagy proxy szerveren keresztül csatlakoztatható. Az IP cím szabadon megválasztható, de DHCP üzemmódba állítva automatikusan felveszi a hálózathoz rendelt IP címet. Az illesztő IP címét a böngészőbe írva megjelenik egy konfigurációs képernyő, ahol minden paraméter szabadon beállítható.

Ha látogató érkezik a ház kapujához és becsenget, fogadni lehet hívását, bárhol a világon. A számítógép hangjelzéssel figyelmeztet a hívásra, egy felbukkanó ablakban megjelenik látogató élő video képe 352x288 vagy 176x144 képpontos felbontásban, nem zavarva a munkát. Ez a felbontás elég ahhoz hogy felismerhető legya a látogató és nem terheli a gép erőforrásait. A számítógép mikrofonjáról ki lehet szólni a kapuhoz, hallani lehet a látogató hangját, mindezt akár a világ másik végéről, munka vagy nyaralás közben. Innen lehetséges nyitni az elektromos ajtózárat is. Ha a számítógép nincs bekapcsolva, a látogató (-k) hívása rögzítésre kerül, dátum és pontos idő bélyeggel a felvételen.

Az illesztő egység nem csak passzív, hanem egyéb aktív funkciókkal is rendelkezik. Ki lehet tekinteni a ház elé a kaputábla kamerájának aktiválásával, de fel lehet hívni a kaputelefon rendszerhez csatlakoztatott portáskészüléket, ha van, és beszélni lehet a portással vagy biztonsági őrrel. Az illesztő egység digitális bemenetén lehet fogadni a riasztóberendezés vagy egyéb jelét, kimenete segítségével lehet távműködtetni a garázskaput, a világítást, de be lehet kapcsolni a fűtést is úton hazafelé. Ha rendelkezik a kaputelefon rendszer külön megfigyelő kamerával, akkor annak helyétől függően bármikor haza lehet nézni a kertbe, a kerti medencéhez. Az IP illesztő egységhez 10 számítógép csatlakozhat, ami több mint elég az adott alkalmazában.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Eladná élőerős vagyonvédelmi cégét?
Olvasta már?
Eladná élőerős vagyonvédelmi cégét?