GRUNDIG electronic GCC-B6544P PIXIM WDR kamera


GRUNDIG electronic  GCC-B6544P PIXIM WDR kamera
Forgalmazó: LDSZ Kft.
Gyártó: GRUNDIG electronic


A PIXIM technológiát alkalmazó 540 TV soros, valós Day/Night kamera a 440 ezer képpont egyenkénti kiértékelés módszerének köszönhetően 120 dB széles dinamikával rendelkezik. Egyedi képessége a következő feladatok megoldásánál érvényesül a leginkább :
  • személyek felismerése szembefény esetén
  • egyidejűleg jelentkeznek napsütötte és árnyékban levő megfigyelendő tárgyak
  • a színek valódiságának jelentősége van
Telepítése ajánlott ATM, üvegportál, pénzváltó, Casino, közlekedési vállalatok, patikák, veszélyes üzemek video megfigyelésére.
 

A PIXIM technológia a Stanford University, USA által kifejlesztett, szabadalmazott "Digital Pixel System" DPS rendszer, amit a GRUNDIG electronic ebben a Premium kategóriás készülékében is használ.. Fő előnye, hogy ezzel a technikával mindenféle fénykörülményben tiszta, éles és szinhű képeket ad a kamera. Eltérően a CCD kameráktól a képfelvevő elem, a chip kiolvasása nem soronként, vagy frame-enként történik, hanem képpontonként. A hagyományos CCD technikában a chiptartalom kiolvasása egyszerre történik a shutter sebességtől függően, ezért a világos részek túlvezérlődhetnek, a sötétebb részek alulexponáltak maradhatnak. A GCC-B6544P PIXIM kameránál a rendszer minden egyes pixelre figyeli a töltöttségi állapotot, vagyis külön működik a shutter minden egyes képpontra. Így elkerülhető mind a túlvezérlés, mind az alulexponáltság. Külön ki kell emelni ezen kamera által biztosított nagyobb színhűséget, különösen nehéz fényviszonyok között.

GCC-B6544P PIXIM kamera   
 
ATM-nél szembefénynél jól látható a különbség a PIXIM és a hagyományos kamera között


Az un. U-WDR (Ultra Széles Dinamika Tartomány ) funkció nagy fényátfogást ( 120 dB ) biztosít. A sokoldalú beállítást OSD segíti, amit a koaxra illeszthető távprogramozó készülékkel is beállíthatunk. A háttérfény kompenzáció állítása során a szembefénynek kitett területet szabadon tudjuk pozicionálni a monitoron. Fényérzékenysége 0,5 Lux színes kép esetén (F0.95), de a 8x lassú shutterrel kiértékelhető fekete-fehér képet már 0,08 Lux (F0.95) megvilágítás esetén is láthatunk. A kamera 12VDC/24VAC feszültséggel is üzemel. 4 területet is képes maszkolni, hogy mások privát szféráját ne sértse a kamera. Beépített progressziv scan funkcióval is bír a készülék. A kamera kapható hagyományos box kamera megjelenéssel, de rendelhető beltéri dome, ill. kültéri vandálbiztos dome kivitelben beépített varifokális optikával is (képek láthatók fent, a további fotókra klikkelve). Hamarosan érkezik a panelkamera változat, mely méreténél fogva alkalmazható pl. ATM-ekben. A PIXIM kamerák drágábbak a hagyományos CCD kameráknál, nézzük meg, mik a tipikus alkalmazási területek és ott milyen előnyöket adnak:
  • Bankok pénzintézetek: fontos a színhű, minden fényviszonyban kiértékelhető kép felismerhető, azonosítható arcokkal, ill. részletekkel. Nem igazán lehet a kamerát elvakítani. A GRUNDIG electronic PIXIM kamera képén biztosan megkülönböztethetők a különböző színű bankjegyek.
  • ATM: mind a beltéren, mind a kültéren elhelyezett pénzautomatáknál a fényviszonyok még nehezebbek, még bonyolultabbak, mint a bankok ügyfélterei esetében. (Hasonló a helyzet a legtöbb pénzváltónál.)
  • Kaszinók és játéktermek: a PIXIM kamera képén biztosan megkülönböztethetők a különböző színű bankjegyek, játékkártyák és zsetonok. Visszaadja a természetes bőrszínt és -árnyalatot mind játékosoknál, mind a személyzetnél.
  • Külön csoport a közlekedéshez kapcsolódik: repülőterek, busz- és vasúti pályaudvarok, logisztikai központok, autópályák, határállomások, kikötők. Más közterületek megfigyelő rendszereinél a legkülönbözőbb helyzetekben kell eltérő, sokszor szélsőséges fényviszonyok között éjjel-nappal kiértékelhető képeket adni eltérő színű járművekről, konténerekről, csomagokról és személyekről.
  • Az objektumvédelemben is nő a PIXIM kamerák szerepe, hiszen az elmondott előnyök fontosak pl. állami intézmények, hivatalok, börtönök, iskolák, bíróságok, képtárak és múzeumok védelmében is. Hasonlóan az erőműveknél, gyártóüzemeknél, hulladéklerakóknál, stb. Külön említem az un. veszélyes üzemeket, ahol nemcsak fontos biztonsági, de felelősségi kérdések is függhetnek attól, milyen minőségű kamerákat használnak a videorendszerben.
Az észlelés-megfigyelés-azonosítás követelményeinek szempontjából ez a technika kifejezetten az azonosítási célú feladatokra készült.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
TechSon FT8N – beléptetés és lázmérés
Olvasta már?
TechSon FT8N – beléptetés és lázmérés