Integrált audió és videó biztonsági rendszer


Integrált audió és videó biztonsági rendszer
Forgalmazó: Ha-Hó Háztechnikai Kft
Gyártó: Aiphone Co., Ltd.


Ma már senkinek nem kell bemutatni a japán AIPHONE, magas minõségû termékeit. Sokáig azt hihette a piac, hogy a „kaputelefon” rendszerek elérkeztek fejlõdésük csúcsára. Erre cáfolt rá az AIPHONE. Az AX család, az IP korszak nyújtotta lehetõségeket hivatott kiaknázni. Az Ethernet hálózatok, az integráció olyan szintjét teszik lehetõvé, mellyel a beléptetés egy magasabb minõségi és biztonsági színvonalra emelhetõ. Az IP alapú AIPHONE AX rendszer, közös platformra helyezi, egy hatékony védelmi megoldásba integrálja a beléptetõ, CCTV és belsõ kommunikációs rendszereket, hogy valóban csak a jogosult személyek léphessenek be a védett területre.
Újdonságtartalma

Az AX család hatékony védelmi megoldásba integrálja a beléptetõ, CCTV és belsõ kommunikációs rendszereket. A rendszer lelke a központi vezérlõ egység melynek segítségével, maximum 8 mester állomást („beltéri” egység) és 120 ajtó készüléket lehet rendszerbe foglalni. Az jelforgalom, CAT-5e kábeleken keresztül történik. A rendszer programozását, rendkívül egyszerûen végezhetjük egy PC segítségével. A mesterállomásokon nem csak az ajtó készülék kamerájának képe jeleníthetõ meg, hanem egy gomb segítségével váltogathatunk más ajtókészülékek kameráinak, avagy a CCTV rendszer hozzárendelt kameráinak képeit is megtekinthetjük, így minimálisra csökkenthetõ a holttér és maximalizálható a belépést kérõ azonosíthatósága. Egyes ajtó egységek, beépítet HID® ProxPoint® (proximity) kártyaolvasóval is rendelkeznek.

A CAT-5e kábel alkalmazása, jelentõsen leegyszerûsíti a kábelezést. Az áthidalható távolság kb. 300 méter lehet. Az ajtó készülékekbe épített és CCTV kamerák képét, a mester állomások 3.5”-os TFT LCD kijelzõje jeleníti meg. Természetesen megtalálható az AX család kínálatában a csak audió szolgáltatással rendelkezõ mester állomások is. A kétcsatornás hangcsatornás kommunikációs rendszer biztosítja a hagyományos nyomógombos kommunikációt, de a kezelõ személy kommunikálhat valamennyi ajtó készülék felé is egy idõben (kihangosított kommunikáció). Az AX rendszer képes a bejövõ telefonhívások kezelésére, a rendszeren belüli kommunikáció, dedikált átirányítására. Az AX rendszer vészkommunikációs csatornák üzemeltetésére is alkalmas, mivel meghatározhatjuk, hogy mely egységekrõl érkezõ bejelentkezések kapjanak nagyobb prioritást, s mely mester állomásra fussanak be ezen hívások. A rendszer, két elkülöníthetõ felhasználási mód programozására ad lehetõséget. Így elkülöníthetõ pl. egy mikro vállalkozás üzleti és privát területeinek védelme. A központi egység és a mester állomásokról, kompozit kimeneteken keresztül tovább vezethetõ a videojel külsõ monitorra, digitális rögzítõre, avagy egyéb alkalmazásra. A CCTV rendszereket, RS-232-n keresztül csatlakoztathatunk; a beléptetõ rendszereket, külön interfészen keresztül illeszthetjük az AX rendszerhez. Hagyományos CCTV rendszerhez hasonlóan, az ajtó készülékek képei között programozott léptetést aktiválhatunk. De ugyan ezt audió üzemmódra is programozhatjuk, ebben az esetben az egyes ajtó készülékek mikrofonjairól érkezõ jeleken „lépked” végig a rendszer. Az ajtóegység kamerája kiváló, éles képet közvetít. A beépített optika (korlátok között) pozícionálható, a nagyobb hatékonyság érdekében.

Technikai jellemzők:
 • Tápfeszültség: 24V DC, 2A (videó rendszerek esetében két tápegység szükséges);
 • Áramfelvétel: AX-084C: Video (max. 650mA), Audio (max.700mA) AX-248C: Video (max. 1150mA), Audio (max.1250mA) AX-320C: Video (max. 280mA),
  Audio (max.180mA)
 • Kommunikáció: VOX; Nyomógombos (nyom-beszél, felenged-
  hallgat);
 • Kamera: CCD 250.000 pixel;
 • Video monitor: 3,5” színes TFT LCD monitor;
 • Felbontás: 525 sor;
 • Ajtónyitás vezérlõ kimenet: 24V AC/DC, 0,5A;
 • Központi vezérlõ egység (AX-084C, 248C): Külsõ videó kimenet NTSC
  1Vpp (0,7~1,4Vpp), BNC(2);
 • Külsõ videó kimeneti egység: Nyitott kollektoros kimenet 24V DC,
  30mA, RJ54 (2);
 • Mester állomás (AX-8MV): Külsõ videó kimenet: NTSC 1Vpp (0,7~1,4Vpp)
Tagek:

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Megérkezett az új Paradox MQTT ökoszisztéma
Olvasta már?
Megérkezett az új Paradox MQTT ökoszisztéma