Tudományos szakmai konferenciával tisztelgett a Magyar Tudomány Ünnepe előtt a Kamara


Tudományos szakmai konferenciával tisztelgett a Magyar Tudomány Ünnepe előtt a Kamara
Az eseményre a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara és az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész-és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar közös szervezésében került sor.

Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész-és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar épületében Prof. Dr Kovács Tibor köszöntötte a konferencia résztvevőit és felkérte Német Ferencet, a Kamara elnökét az esemény ünnepélyes megnyitására.

Az elnök elmondta, hogy a tudományos háttér már a mindössze huszonéves szakma esetében - mint a civil biztonságvédelem - is kiépült komplett szakképzési és felsőoktatási vertikummal. Az itt felgyülemlő tudás folyamatos közvetítése a szakmában hivatásszerűen dolgozók számára a Kamara kiemelt feladata, melyet differenciáltan az egymásra épülő komplex képzések keretében valósít meg. Német Ferenc az oktatás és továbbképzés szükségességét a versenyképesség megőrzésének feltételeként határozta meg. A szaktudás az egész aktív életen át tartó tanulással tartható karban, hiszen a hatékonyság növelése nem csupán a korszerű technológiák alkalmazásával, de az információ és a tudás birtokában lévő képzett munkaerő által érhető el.

Az SZVMSZK elnökét Rajnai Zoltán egyetemi tanár, a Biztonságtudományi Doktori Iskola vezetője követte "20 éves a biztonságtechnikai mérnökképzés - főiskolától a doktori képzésig" címmel. Előadásában bemutatta a hazai oktatás kialakulását a kezdetektől napjainkig a teljes kiépült vertikumig.

Ezt követően Birtalan Géza a Kamara oktatási, szakképzési és minőségügyi elnökhelyettese ismertette a személy-és vagyonőrök kötelező képzése, vizsgái során szerzett tapasztalatokat.

A plenáris ülés utolsó előadójaként Szabó Lajos Kuratóriumi elnök,
a Rendvédelmi és Magánbiztonsági Oktatásért és Kutatásért - REMOK - Alapítvány elnöke tartott tudományos szintű előadást a "Tudomány" fogalmáról s arról, hogy ez mennyire érvényes a magánbiztonság területére. Kihangsúlyozta a kutatás szükségességét, melyben a diákokra komoly szerep hárul, természetesen szem előtt tartva a szakma felől érkező gyakorlati tapasztalati információ tömeget. Ezen információ feldolgozása, rendszerbe foglalása képezi a magánbiztonsági ágazat tudományos hátterét.

Az ülés végén Szabó Lajos és Német Ferenc együttműködési megállapodást írtak alá, amely értelmében a Kamara támogatja a REMOK alapítványt az kitűzött célok megvalósításában. (képünkön)

Délután a konferencia szekcióülésekkel folytatódott.
Tagek:

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Assa Abloy DC630G
Olvasta már?
Assa Abloy DC630G