Bosch AVENAR detector 4000 tűzérzékelő


Bosch AVENAR detector 4000 tűzérzékelő
Forgalmazó: Robert Bosch Kft, Biztonságtechnika Üzletág
Gyártó: Bosch Security Systems Llc.


A Bosch Security Systems a tűzjelző érzékelők új termékcsaládját vezeti be. A termék új eSMOG tulajdonsága a környezeti elektromágneses körülmények állandó megfigyelését nyújtja, ezáltal egyesíti a páratlan megbízhatóságot a kiemelkedő jelzési teljesítménnyel.

Az AVENAR detector 4000 a Bosch már bevált ISP (intelligens jelfeldolgozás - Intelligent Signal Processing) technológiáját alkalmazza, amelynek révén valamennyi szenzoros jelet intelligens algoritmusok dolgoznak fel folyamatosan, neuronális hálózatok használatával. Ez a valódi tüzek és a zavaró értékek közötti, kategórián belüli legjobb különbségtételt eredményezi. Az érzékelő család az innovatív Dual Ray technológiával ellátott modelleket is magában foglalja. A Dual Ray két érzékelő LED többszörös hullámhosszait használja a füstrészecskéknek az egyéb zavaró tényezőktől történő megkülönböztetésére. A hamis riasztások körülbelül 30%-át az olyan látható zavaró tényezők okozzák, mint a por, víz, vízpára vagy cigarettafüst. A Dual Ray technológia használatával az e tényezők által okozott hamis riasztások jelentős mértékben csökkenthetők.

A modern épületeket egyre nagyobb mértékben látják el komplex műszaki infrastruktúrával. Ez a trend növekvő elektromágneses szennyezési tendenciához vezet, ami bármely telepített elektromos berendezés számára további kihívásokat jelent. Becslések szerint, napjaink hamis riasztásai 20-30%-ának meghatározatlan oka van (BRE tanulmány: „Hamis tűzriadók okai az épületekben – 2014”). Az AVENAR detector 4000-et ezeknek az új felismeréseknek a figyelembe vételével fejlesztették ki. Az eSMOG tulajdonság az elektromágneses szennyezéssel szemben nyújt hibatűrési képességet, valamint a telepítést végzőt a telepítés helyének kritikus környezeti zavarairól szóló információkkal látja el. Így a rendszerintegrátor számára lehetővé válik, hogy még gyorsabban azonosítsa és kizárja a kritikus feltételeket, ezáltal időt és pénzt takarít meg.

Üzemeltetés és karbantartás során az eSMOG tovább növeli a stabilitási és jelzési teljesítményt az egyes detektorokra eső elektromágneses expozíció folyamatos mérésével és a közép- és hosszú távú átlagértékek számításával. Ezek a küszöbértékek átlépésének előre jelzésére használhatók, még mielőtt a hamis riasztások megtörténhetnének. A kezelő személyzet a tűzjelző központon látja az aktuális EMC értékeket és átlagértékeket. Ez a szolgáltatás érzékelhetően csökkenteni fogja a telepítéshez és a karbantartáshoz szükséges erőfeszítéseket.

Az AVENAR detector 4000 optikai és duáloptikai, ill. multiszenzoros hő- és kémiai érzékelőket egyaránt tartalmaz. Az új termékcsalád az Essen Security 2014 kiállításon mutatkozott be szeptemberben, a vásárlók számára 2015 januárjától lesz elérhető.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Új OPTEX kültéri érzékelők, QX Infinity sorozat
Olvasta már?
Új OPTEX kültéri érzékelők, QX Infinity sorozat