Évi 1 milliárd forintos beruházást tervez itthon a G4S

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a magyarországi G4S

Évi 1 milliárd forintos beruházást tervez itthon a G4S
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a magyarországi G4S, a vállalat ez idő alatt több mint 20 milliárdos beruházást hajtott végre itthon. Jelenleg 2400 főt foglalkoztat, több ezer objektum – így bankok és pénzintézetek, kiemelt kormányzati épületek, ipari létesítmények, energetikai szolgáltatást nyújtó vállalatok – védelmét látják el, miközben lakossági ügyfeleik száma is meghaladja a tízezret.

Egykori szovjet laktanyák őrzésével indult a G4S magyarországi leányvállalatának tevékenysége, mára pedig piacvezető szerepet tölt be az integrált biztonsági szolgáltatásokban. A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő cégcsoport meghatározó szerepet tölt be őrzésvédelemben, készpénz-logisztikai területen, a biztonságtechnikában és a távfelügyeletben.
Bár a G4S anyacégének története 1901-től indul, a magyarországi leányvállalat 1990-ben kezdte meg tevékenységét. A kilencvenes évek közepén, az állami tulajdonrész kivásárlását követően, nemzetközi biztonsági vállalatként, Group 4 Securitas néven a Magyarországra érkező multinacionális vállalatok biztonsági szolgáltatásait látták el. 1998-ban, az OTP Bank tulajdonában lévő Bank Security Rt. 100%-os részvénycsomagjának megvásárlásával a Group 4 Securitas lett Közép-Európa és így Magyarország legnagyobb és legfejlettebb vagyonvédelmi vállalkozása.

A cég tovább fejlesztette üzleti tevékenységét és újabb akvizíciókkal aktív és meghatározó szerepre törekedett a készpénzlogisztika-, a pénzfeldolgozás-, az őrzési-, az értékforgalmi-, a távfelügyeleti-, a beléptető- és munkaidő nyilvántartó rendszerek piacán. Az elmúlt 25 év alatt több mint 20 milliárd forintos beruházást hajtottak végre, miközben számos kihívással néztek szembe. „A 90-es évek közepén éles verseny volt a hazai alapítású, illetve Magyarországon megjelenő európai biztonsági cégek között, majd a gazdasági válság állított minket újabb nehézség elé. A recesszió ugyan elsősorban a partnereinket érintette, de közvetve nekünk is számolni kellett ezzel. Szolgáltatásaink nagy része olyan piaci területre terjed ki, ahol nincs lehetőség nagy növekedésre, de innovatív megoldásokkal, az ügyfelek komplex kiszolgálásával megőriztük piacvezető pozíciónkat” – fogalmazott Dr. Kecskeméti Sándor, a G4S Holding Kft. ügyvezető igazgatója.

A magyarországi cégcsoportnál több mint 2400-an dolgoznak, lakossági ügyfeleik száma meghaladja a 10 ezret. Több ezer objektum, így bankok- és pénzintézetek, kiemelt kormányzati épületek, ipari létesítmények, energetikai szolgáltatást nyújtó vállalatok védelmét látják el. A G4S tavalyi árbevétele majdnem elérte a 20 milliárd forintot.

A G4S a 25. évforduló kapcsán a jövő sikerének kulcsát továbbra is az ügyfélközpontúságban, az évről évre nyújtott jobb teljesítményben, a feddhetetlenségben és a kiváló szakmai csapatban látja. Emellett – haladva a korral ¬– a legmodernebb technológiát alkalmazzák ügyfeleik biztonsága érdekében. „Terveink szerint kb. évi egymilliárd forintot fordítunk beruházásokra és ez a tendencia folytatódik majd a következő években is. A fejlesztések olyan termékek bevezetésében lesznek érzékelhetőek, amelyek gyorsabb, biztonságosabb és nagyobb hozzáadott értékű szolgáltatások elérését teszik majd lehetővé ügyfeleinknek” – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Néhány adat a G4S-ről:
 •  700.000 havonta megtett kilométert tesznek meg a készpénz-logisztikai járművek
 •  évi 5000 milliárdnyi feldolgozott összeg a készpénz-logisztikai területen
 •  24 070 távfelügyeleti végpont
 •  365 533 megtett intézkedés beérkező jelzésre a távfelügyeleti szektorban
 •  496 500 méternyi felhasznált kábel 2014-ben a biztonságtechnikai üzletágnál
 •  napi 25 tonna feldolgozott érme
 •  évi 600 millió feldolgozott bankjegy
 • Tagek:

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 515-3500
  Email: info@securifocus.com
  Kerítésvédelem a SIEZA fejlesztésében - PERIDECT+
  Olvasta már?
  Kerítésvédelem a SIEZA fejlesztésében - PERIDECT+