Bosch FLEXIDOME IP panoramic kamerák


Bosch FLEXIDOME IP panoramic kamerák
Forgalmazó: Robert Bosch Kft, Biztonságtechnika Üzletág
Gyártó: Bosch Security Systems Llc.


A panoráma kamerák alkalmazása sok szempontból koncepcionális változást hoz a megfigyelőrendszerek használatában. Egyik legfontosabb előnyükkel, mely szerint a telepítési pont teljes környezetéről holttérmentes képalkotást biztosítanak, több ponton is megújítják a kamerák kiosztásával és a megfigyeléssel kapcsolatos eddigi hagyományokat. Elhelyezésük szerint, mennyezeti telepítések esetén 360°-ban, oldalfali felerősítésnél pedig 180°-ban biztosítják környezetük folyamatos áttekintését.

Gyakran felmerülő kérdés, hogy hogyan biztosítsuk egy megfigyelési prioritások alapján homogén tér részletgazdag, áttekintő megfigyelését úgy, hogy minimalizálni lehessen a holttereket ill. a folyamatos megfigyelést gátló összetevőket.

A legtöbb esetben a mozgatható kamerák jelenléte sem jelent végleges megoldást, mivel egy adott pozícióba mozgatott kamera – ha időszakosan is – kizárja a látószögön kívüli területek megfigyelését.
A panorámakamerák fent említett 180°-os ill. 360°-os képalkotási képessége jelenthet választ a felvetésre, társítva a megapixeles felbontás és képtartalomelemzés előnyeivel.

A Bosch kamerás portfolió legfrissebb fejlesztései ezeket az előnyöket tartalmazzák, lehetővé téve egyben mind kültéri, mind beltéri megfigyelési feladatok ellátását is.

A beltéri FlexiDome IP Panoramic 7000 MP kamera 12 Megapixeles szenzorral, 30 fps sebességgel és a legfejlettebb Bosch képtartalomelemzési szolgáltatásokkal is rendelkezik. Az analitika segítségével lehetőség nyílik összetett szabályok alapján elemezni a képtartalmat, követni a releváns mozgásokat és részleteket. Emellett a teljes terület leképezése és elemzése kapcsán létrejött adatállományból a keresés is intelligens feltételek szerint jöhet létre – ahol valóban minden részlet kiértékelés alá kerül.

A kültéri és beltéri alkalmazásokra is fejlesztett FLEXIDOME IP Panoramic 5000 MP dómkamerák 5 Megapixeles szenzorral és 15 fps képalkotási sebességgel rendelkeznek. Alig több, mint 10cm-es átmérőjükkel egyszerre biztosítják a diszkrét megjelenést és a hatékony felvételek készítését is.
A panorámakamerák használata esetén külön feladat a leképezett terület torzított képanyagának megjelenítési szempontból is használhatóvá tétele, az ún. ’dewarping’ funkció.
Ennek segítségével a megjelenítési oldalon különböző nézetek szerint jeleníthetjük meg a kamerákból érkező, teljes területet lefedő képtartalmat – ami hangsúlyosan csak a megjelenítést szolgálja, azaz nincs hatással a rögzített felvételekre. A 360°-os eredeti képanyag különböző kiosztásokban, akár részleteiben jelenhet meg hagyományos 16:9 képarányú részletekként. Lehetőség van arra is, hogy egy panorámakamera képtartalmát különböző ablakokban megjelenítve, akár több kamera képeként értelmezve figyelhesse meg az őrszemélyzet.

Az 5000-es sorozatú FlexiDome panorámakamerák képeinek torzításmentesítése kliens-oldali szoftveres funkciót igényel, míg a 7000-es sorozat már képes a kliens-oldal bevonása nélkül, végponti dewarping létrehozására is. Ekkor már a kamerából is a megfigyelésre optimalizált stream kerül a hálózatra.

Kialakítástól függetlenül, az összes modell tartalmazza a Bosch kamerák hatékony sávszélességigényét kiszolgáló intelligens zajcsökkentési funkciót. Azokban a modellekben, amelyek képtartalomelemzéssel is rendelkeznek, az analitika felhasználható visszacsatolásként a képalkotó áramkörök felé, hogy az optimális képtartalom előállításához szükséges feltételek a priorált képrészletek felől is megjelenhessenek. Ennek segítségével a kamera folyamatosan úgy finomhangolja a képalkotást, hogy az előállított képanyag az analitikára kijelölt képrészlet szempontjából a lehető legjobban értékelhető lehessen.

Bővebb termékinformációért, látogassa meg a Bosch on-line katalógusát.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
TechSon FT8N – beléptetés és lázmérés
Olvasta már?
TechSon FT8N – beléptetés és lázmérés