Bosch AMAX behatolásjelző központok és RADION eszközök


Bosch AMAX behatolásjelző központok és RADION eszközök
Forgalmazó: Robert Bosch Kft, Biztonságtechnika Üzletág
Gyártó: Bosch Security Systems Llc.


A Bosch Security Systems lakossági, illetve kis- és közepes méretű kereskedelmi alkalmazásokra szánt behatolásjelző rendszerekből álló portfóliója két új taggal és a RADION vezeték nélküli termékcsaláddal bővült. A központok legfrissebb szoftververziója olyan új funkciókat tartalmaz, melyeket a telepítők és a felhasználók egyaránt értékelni fognak.


Az új verzió legfontosabb új funkciói:
 •  Beépített hangmodul (On-Board Voice dialer) - a felhasználó felvett hangüzenettel értesül a riasztás tényéről. Az értesített személyek száma akár 4 is lehet.
 •  Előre programozott makró funkciók - egyszerűvé válik a különböző jogosultági szintek átruházása és ütemezése
 •  Továbbfejlesztett A-Link Plus programozási, ellenőrzési és karbantartási funkciók
 •  Fejlett mesterkezelő funkciók
 •  Megnövekedett felhasználói szám
 •  Rugalmas terület-felhasználó hozzárendelési lehetőség
 •  Kiterjedt menüprogramozás egy jól strukturált rendszeren keresztül
 •  Naptárfunkció – időzítés
 •  Második belépési késleltetés

  Behatolásjelző rendszerek minden felhasználási célra

  Az AMAX 4000 két új behatolásjelző központtal (AMAX 3000 és AMAX 2100) egészült ki. A három megoldás együtt egy háromfokozatú alkalmazási skálát fed le. Az AMAX 2100 legfeljebb nyolc zónából álló, kisebb terekhez ideális. Az AMAX 3000-at a 32 zónát, az AMAX 4000-et pedig akár a 64 zónát tartalmazó, nagyobb létesítményekhez - például az egy épületben több különálló rendelőt is tartalmazó egészségügyi központokhoz - ajánljuk. Az AMAX 3000 és 4000 hibrid módban is üzemeltethető, ami a vezetékes érzékelők (például a Bosch Blue Line Gen2 sorozat) és az új RADION termékcsalád által kínált vezeték nélküli perifériák csatlakoztatását egyaránt lehetővé teszi. A portfólióba tartozó termékek sorát a kizárólag vezetékes érzékelőkkel üzemelő, kompakt AMAX 2100 panel zárja.

  Az új RADION vezeték nélküli termékcsalád mozgásérzékelőket, felületre szerelhető és süllyesztett nyitásérzékelőket, univerzális jeladókat, távadókat és füstérzékelőt tartalmaz, ezért a Bosch által gyártott meglévő "DSRF" vezeték nélküli és vezetékes rendszerekkel fennálló kompatibilitásának köszönhetően új telepítésekhez és a meglévő konfigurációkhoz egyaránt alkalmazható. A RADION termékcsalád egy további speciális funkciót is kínál: legfeljebb nyolc jelismétlő használatával az AMAX riasztórendszerbe akár távolabb elhelyezett érzékelők is integrálhatók, ezzel a rendszer akár egy 1.350 méter kiterjedésű teret is képes lefedni. Az üzembe helyezést megkönnyítő és annak megbízhatóságát javító számos új mechanikai tervezési jellemző mellett minden RADION periféria automatikusan regisztrálásra kerül a behatolásjelző rendszeren belül.

  „Az új AMAX termékcsaláddal a behatolásjelző rendszerek európai piacának igen nagy részét lefedjük" - közölte Peter Hupka, az AMAX termékmenedzsere. "A Bosch ezzel tovább bővítette a lehetséges testre szabható megoldások skáláját, különösen az AMAX 3000 és 4000 esetében. Ez utóbbi termékek hibrid tulajdonságai lehetővé teszik a RADION vezeték nélküli perifériák alkalmazását, ezáltal csökkentve vagy teljesen kiküszöbölve az építési munkálatok szükségességét" - magyarázta.

  Mindhárom AMAX behatolásjelző rendszer és a teljes RADION termékcsalád megfelel az EN 50131 szabvány szerinti 2. fokozatnak. A különféle alkalmazási igények kiszolgálása érdekében az AMAX panelek nyolc nyelvváltozatban kaphatók. Mivel a szokásos riasztási szituációk 90 százaléka előre beprogramozott, a készülékeket könnyű üzembe helyezés és kezelés jellemzi. Riasztáskor a jelátadás standard telefonos földvezetéken (PSTN) keresztül történik, az IP és GSM/GPRS alapú átvitelhez pedig további modulok állnak rendelkezésre. Az AMAX központok távprogramozhatók, és füstérzékelők csatlakoztatásával tűzjelzésre is használhatók.
 • Tagek:

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 515-3500
  Email: info@securifocus.com
  Távfelügyeleti GPRS/IP vevő az ASC Global kínálatában
  Olvasta már?
  Távfelügyeleti GPRS/IP vevő az ASC Global kínálatában