Bosch AutoDome IP 4000 és 5000 HD kamerák


Bosch AutoDome IP 4000 és 5000 HD kamerák
Forgalmazó: Robert Bosch Kft, Biztonságtechnika Üzletág
Gyártó: Bosch Security Systems Llc.


A nagy múltú, mostanra széles körben elterjedt és nagy darabszámú referenciatelepítésekkel rendelkező Bosch AutoDome termékcsalád új modellekkel gazdagodott.

 •  Dedikált piaci szegmenshez rendelt, középkategóriát célzó PTZ kamerák
 •  720p ill. 1080p felbontás melletti kiemelkedő képminőség a Bosch Dinion és FlexiDome sorozatú kamerák képalkotási algoritmusainak felhasználásával
 •  Hatékony sávszélesség kezelés a beépített Bosch iDNR technológiájának alkalmazásával, ezáltal alacsony hálózati terhelés és tárolási költség
 •  Beltéri és kültéri telepítési igényekhez igazított modellek a teljes lefedettség érdekében

  Az érkező típusokkal kapcsolatos egyik cél az volt, hogy azokat a piaci igényeket is hatékonyan el lehessen látni Bosch PTZ kamerákkal, ahol az eddig leginkább jelen lévő 7000-es AutoDome termékcsalád funkciótartalma és tudása indokolatlanul magas lenne:
  - belterek áttekintő megfigyelése (AutoDome IP 4000 sorozat),
  - olyan beltéri és kültéri megfigyelések, melyek nagyobb területet fednek le, megfelelő megvilágítottsággal rendelkeznek és aktív felügyeleti személyzet mellett képtartalomelemzést nem igényelnek (AutoDome IP 5000 sorozat),
  - az előbbi kategóriához hasonló feltételekkel, alacsony megvilágítottság mellett (AutoDome IP 5000 IR sorozat).

  AutoDome IP 4000 sorozat: (felső kép)
  - HD 720p vagy full HD 1080p felbontás és 30 fps mellett, 12x-es optikai zoom-mal rendelkező beltéri modell.

  AutoDome IP 5000 sorozat:
  - HD 720p vagy full HD 1080p felbontás és 30 fps mellett, 30x-os optikai zoom-mal rendelkező beltéri és kültéri modellek. Az IR verzió csak kültéri kivitelben, beépített IR fényvetővel kerül forgalomba, mellyel akár 180m-es távolságig detektálás szintű mozgásérzékelés és követés is megvalósítható, akár teljes sötétségben is.

  Hatékony sávszélesség-kezelés
  Az alacsony sávszélességű hozzáférés, a tárhely-igények megfelelő kezelése és a hálózatos lehetőségek szem előtt tartása mára általános követelmény, melyet felbontástól függetlenül szem előtt kell tartani.

  A Bosch kamerák mostanra típustól függetlenül tartalmazzák a beépített intelligens dinamikus zajszűrési funkciót (iDNR). A zaj és a releváns információk intelligens megkülönböztetésével akár 50%-kal is csökkenthető a bitráta. Közvetlenül a kameránál, a képalkotást követően végrehajtott zajcsökkentés a képminőség romlása nélküli bitrátacsökkenést eredményez. A technológia megőrzi a gyorsan mozgó tárgyak képminőségét, ugyanakkor továbbra is optimális szinten tartja a bitrátát.

  Ez tehát különösen is fontos az új, nagy felbontású PTZ kamerák esetében – ahol a képtartalom egésze folyamatos változás alatt van a kamera mozgatása során, álló helyzetben pedig a mozgó tartalmak minél részletgazdagabb megfigyelése a cél.

  A másik lehetőség az iDNR funkció alkalmazása mellett a sávszélesség alacsonyan tartására az enkódolási folyamat terület-függő beállítása: itt ugyanis lehetőség van arra, hogy a kamerában szereplő presetekhez egyenként akár 8 különböző enkódolási területet is hozzá lehessen rendelni. Ezek a területek alapvetően a képalkotás szempontjából irreleváns részleteket hivatottak jelölni – így az alap tömörítési rátához képest állíthatóan magasabb tömörítéssel dolgoznak, amivel szintén további sávszélesség takarítható meg.

  Tápellátás
  A kameramodellek (IR verzió is!) mind PoE+, mind közvetlenül csatlakoztatott 24VAC betáplálással elláthatóak, így akár két egyenértékű tápforrás is biztosíthatja a megbízható működtetést.

  Bővebb termékinformáció a Bosch AutoDome on-line katalógusaiban található:

  AutoDome IP 4000 HD

  AutoDome IP 5000 HD

  AutoDome IP 5000 HD IR
 • Tagek:

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 515-3500
  Email: info@securifocus.com
  AJAX az idő pénz – A riasztók új generációja
  Olvasta már?
  AJAX az idő pénz – A riasztók új generációja