Bosch Dinion IP 4000 és 5000 HD sorozatú csőkamerák


Bosch Dinion IP 4000 és 5000 HD sorozatú csőkamerák
Az új külsőt és műszaki tartalmat is együttesen felvonultató Dinion IP 4000 és 5000 HD csőkameráival a Bosch fontos frissítést jelentett be a videós portfóliójának vonatkozó szegmensében. A HD-ready és full HD modellek kiegészítő szolgáltatásaikkal, könnyű telepíthetőségükkel és minőségi jellemzőikkel jól illeszkednek a Bosch kamerák sorába – egyben hatékonyan képviselhetőek a kis- és közepes méretű rendszerekben is.

Könnyű telepítési és beállítási lehetőségekA Dinion kameracsalád új tagjai kialakításukban a hagyományos kompakt csőkamerák jellemzőit hozzák, HD-ready ill. fullHD minőségi képtartalommal, valós day/night funkcióval, kültéri IP 66 védettségű alumínium tokozattal és beépített IR LED-ekkel – melyekkel éjszaka is akár 30m-es távolság bevilágítható.

A telepítést tovább segíti, hogy a kamerákban elhelyezett 2.7 – 12mm-es variofókuszos optikák motoros zoom-mal és fókusszal ellátottak, így a felügyelt terület lefedéséhez és a kamera pontos beállításához nincs szükség a kameraház megbontására.

Tápellátás szempontjából is mind PoE, mind kettős betáplálás szerint 24VAC / 12VDC fogadható, ezáltal jól alkalmazható a telepítési helyszínen épp jelenlévő lehetőségekhez.
A kamerák a konzollal egybeépített kötődobozzal rendelhetőek – így a felületre szerelés mellett a kábelek csatlakoztatása már az IP védett térben történik.

Jó minőségű képtartalom – alacsony sávszélességi mutatókA kamerák felbontásán túl, a mostanra már az összes Bosch kamerában jelenlévő további funkciók segítik a minőségi képtartalom előállítását – egyben a sávszélesség alacsony szinten tartását is.

Az intelligens dinamikus zajszűrés (iDNR) segítségével a kamera a beépített mozgásérzékelés alapján folyamatosan analizálja a képtartalmat, hogy a zajszint hatékonyan megkülönböztethető legyen a releváns (mozgási) részletektől. A statikus képrészletek esetében a H.264 tömörítés algoritmus nagyobb hatékonysággal alkalmazható, mellyel a teljes jelfolyam sávszélesség-igénye jelentősen csökkenhet.

További lehetőség a teljes kép akár 8 különböző területre bontása, melyekhez tartalom szerint, szintén eltérő minőségű tömörítési profil illeszthető – így a kevésbé fontos részletek nagyobb tömörítéssel, kisebb részletgazdagsággal, de jelentős sávszélesség megtakarítással jelenhetnek meg.

Emellett definiálhatóak a teljes képtartalom kivágott részletei is (ROI – Region of Interest), mint kiemelt megfigyelésre szánt tartalmak – ez esetben a kamera egy adott jelfolyama csak ezt a részletet továbbítja a végpont felé.

Megbízható adattárolás és felügyeletA Dinion csőkamerák a megbízható és könnyen elérhető rögzítés érdekében több lehetőséget biztosítanak.
A generált képtartalom közvetlenül felhőben is tárolható, hálózaton belül iSCSI alapú rögzítőegységre menthető, helyben pedig van lehetőség az adatok SD-kártyára történő rögzítésére is. A fentiek ráadásul kombinálhatóak is – van lehetőség pl. arra, hogy a hálózatos rögzítőegység elérhetetlensége esetén a kamera a saját belső tárterületére írjon, majd a hálózatos kapcsolat létrejöttét követően, ezt szinkronizálva feltöltse a központi tárhelyre is.
A rögzített videoanyagok akár PC-ről (Bosch Video Client, Video Security Client), akár mobil eszközökről (Video Security App – Android, iOS) elérhetőek. A hálózatos terhelés csökkentése a fent említettek szerint itt ismét hangsúlyosan kerülhet elő – a mobil eszközökről indított távoli hozzáférésnek ugyanis működőképesnek kell lennie alacsony sávszélességi környezetben is.

Még több információ a Bosch Dinion csőkamerákról:Dinion IP bullet 4000 HD (720p)Dinion IP bullet 5000 HD (1080p)
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Teljes platformot nyújt a Videosec termékpalettája
Olvasta már?
Teljes platformot nyújt a Videosec termékpalettája