Kevés fénynél is jól látnak a Canon új hálózati biztonsági kamerái


Kevés fénynél is jól látnak a Canon új hálózati biztonsági kamerái
A Canon Europe ma két új, gyenge fényviszonyok melletti használatra tervezett hálózati biztonsági kamerát mutatott be. Mindkét modellt beltéri használatra tervezték, a VB-M50B típus egy polcra, asztalra helyezhető biztonsági kamera, VB-H651V jelzésű társa pedig plafonra rögzíthető dómkamera kivitelben készül.

Mindkét biztonsági kamera olyan fejlett optikával és képérzékelő szenzorral készül, amellyel kevés fény mellett is lehetővé válik a jó minőségű felvételek készítése, az optikai zoomjuk pedig távolról is irányítható. Holdfénynél is tökéletes színes felvételt készít.
A VB-M50B belsejében egy nagy érzékenységű, 1,3 megapixeles felbontású Canon DIGIC DV III-as CMOS képérzékelő szenzor található, az ötszörös optikai nagyítást biztosító objektív pedig a nagy rekesznyílás révén a szokásosnál több fény juttat a kamerába – az új modellek optikája széles látószögnél F1.8-as, maximális zoom mellett pedig F2.4-es rekeszértéket kínál, tehát még ötszörös nagyítás esetén is világos felvételeket kapunk. A VB-M50B kamerával még 0,04 lux mellett is lehetséges színes felvételeket készíteni. 0,08 lux megvilágítás mellett – ami nagyából holdfényt jelent - egy akár 90 méterre álló ember arca is felismerhető a felvételeken. Monokróm felvételek rögzítéséhez ennél is kevesebb, 0,002 lux fénymennyiség is elegendő. Speciális tulajdonságainak köszönhetően ez a kamera ideális olyan környezetben, ahol 24 órás felügyeletre van szükség, beleértve akár a titkosszolgálati megfigyeléseket vagy bizonyítékok rögzítését is. Még a levegő torzítását is korrigálja
A VB-M50B kamerában a Canon új Clear IR üzemmódja is megtalálható, amely lehetővé teszi nagyfelbontású monokróm felvételek rögzítését akár éjjel, akár nappal is. Ebben a módban a színes felvételekhez képest tisztább, nagyobb felbontású és részletgazdagabb felvételek készíthetők, különösen távolról. Ráadásul a kamera képes lecsökkenteni a talajról felszálló meleg levegő által okozott torzítást is, ezért alkalmas rossz környezeti viszonyok között, nagyobb távolságról történő megfigyelésre is. VB-H651V: Kiemelkedő videók a plafonról
A Canon másik újdonsága, a VB-H651V dómkamera Full-HD felbontásának és széles, akár 122,1°-os látómezejének köszönhetően képes éles, jól definiált felvételeket készíteni nagyobb területekről is. Ideális olyan felügyeleti felhasználásra, ahol a jó képminőségre az arcfelismeréshez vagy az analitikai elemzésekhez van szüksége a felhasználónak. Mindkét biztonsági kamerában megtalálható a Motion Adaptive Noise Reduction funkció: a Canon által fejlesztett algoritmus érzékeli a mozgó tárgyakat, és ennek megfelelően, dinamikusan növeli a zajcsökkentés szintjét, hogy a gyenge megvilágítású helyeken is jól láthatók legyenek az események. „Egyre fokozódó igény mutatkozik az olyan nagy teljesítményű videós felügyeleti rendszerek iránt, amelyek egyaránt képesek jó minőségű felvételeket készíteni éjjel és nappal is. Ez pedig minden korábbinál nagyobb jelentőséget kölcsönöz a gyenge fényviszonyok közti használatra tervezett technológiáknak” – mondta el Julian Rutland, a Canon Europe Európai NVS marketingigazgatója. Mindkét új biztonsági kamera könnyen kezelhető grafikus felhasználói felületen keresztül vezérelhető, de különféle böngészőkkel és mobil eszközökkel is kompatibilisek. Műszaki adatok:
  •  A VB-M50B rekesztartománya F/1.8-tól (nagy látószög) F/2.4-ig (telefotó) terjed 600 mm-es fókusztávolság mellett (35 mm-es filmnek felel meg). A felvételek 1,3 MP-es felbontásúak. A kamera akár 0,04 lux értékű fényerősség mellett is képes színesben rögzíteni, a monokróm felvételek esetén pedig 0,002 lux értékű minimális megvilágításra van szükség. A VB-M50B aszferikus és UD (ultra alacsony szórású) lencsetagokat kapott a kromatikus aberráció kockázatának csökkentése érdekében, valamint azért, hogy a felvételek mindenkor jól fókuszáltak és élesek legyenek.
  •  A VB-H651V-nél 2,1MP-es Full-HD felbontású 1/3”-os CMOS szenzort, valamint F/1.2 (széles látószög) – F/1.8 (telefotó) 2,4-szeres optikai zoomlencsét találunk. A kamera képes akár 0,035 lux értékű fényerősség mellett is színes felvételeket készíteni, míg monokróm képek esetén 0,002 lux a minimális érték.

  • Mindkét új kamera kompatibilis az ONVIF Profile S és G szabvánnyal. A készülékek már Magyarországon is rendelhetőek a Canon disztribútorainál, az I-Sec Kft-nél és az LDSZ Kft-nél.
    Tagek:

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Ismerd meg a CompMarket-et és fedezd fel velünk az Uniview termékeit!
    Olvasta már?
    Ismerd meg a CompMarket-et és fedezd fel velünk az Uniview termékeit!