ELDES GSM/GPRS behatolásjelző és átjelző rendszerek


ELDES GSM/GPRS behatolásjelző és átjelző rendszerek
Napjainkban az elektronikus vagyonvédelmi rendszer és jelátviteli technológia, valamint a számítógépes programozás rohamos fejlődése lehetővé tett igen nagy tudású berendezések gyártását.

Így van ez az ELDES-nél is, aki egy rendkívül sikeres, és a nemzetközi piacon is nagy népszerűségnek örvendő litván fejlesztő cég. A Novosec Security Kft. 2016 májusától hivatalosan is az ELDES magyarországi disztribútorává vált.


A továbbiakban a Novosec Security Kft. szeretne kiemelni az ELDES termékpalettából néhány olyan eszközt, melyek tudása jóval több, mint kielégítő a vagyonvédelmi piacon. Az ELDES behatolásjelző berendezések mindegyikére igaz, hogy integráltan tartalmaznak GSM/GPRS kommunikátorokat. Minden központ képes hőszenzorok valós idejű menedzselésére, valamint mikrofon támogatással is rendelkeznek. A következő két behatolásjelző rendszer INGYENES, innovatív felhőszolgáltatással rendelkezik melyet WEB és MOBIL (Andorid és iOS) applikáción keresztül használhat. Az applikációval nyithat, zárhat, PGM kimeneteket vezérelhet, eseménylistát és hőszenzor állapotokat felügyelhet valós időben. Mivel a rendszerek kimeneteit több módon is vezérelheti távolról, helyileg és programozott időzítéssel, akár okos házak kivitelezésére is alkalmasak. INGYENES PC konfigurációs szoftverükkel közvetlenül és távolról is programozhatók.

ESIM364


Az ESIM364 teljes tudástárát nehéz lenne pár sorban elemezni, így csak néhány fontosabb tulajdonságát mutatjuk be. Ez az eszköz az ELDES nagyközpontja, melynek integrált kommunikátora DUPLA SIM kártyás technológiát alkalmaz és bővíthető Ethernet kommunikátorral. A rendszer 4 partíción maximálisan 44 vezetékes Zónát tud felügyelni valamint további 32 vezeték nélküli zónát is. A 32 db vezeték nélküli eszköz támogatását bővítő adó/vevő egység NÉLKÜL valósítja meg, mivel a központ alapvetően HIBRID működésű. A rendszer maximálisan 8 hőszenzor állapotát tudja felügyelni, amivel kimeneteket indíthat, riasztást generálhat, jelentést küldhet a felhasználónak vagy a távfelügyeleti szerveknek. A központ a hőszenzorokat az alaplap 1-Wire technológiás csatlakozó pontján párhuzamosan kötve fogadja, vagy a vezetéknélküli eszközök zömébe integrálva lát. LCD kezelőjén a menürendszer és a felhasználói SMS üzenetek MAGYAR nyelvűek. A távfelügyeleti átjelzésre egy elsődleges és további öt tartalék kommunikációs csatornát biztosít. Tud SMS jelentést küldeni 10 telefonszámra, valamint képes riasztáskor felhívni a felhasználót telefonon, aki a központ mikrofon bemenetén keresztül belehallgathat a helyszín eseményeibe. Továbbá a rendszerbe feltölthetők hangfájlok, melyeket zónákhoz rendelve a zóna riasztásakor lejátszik a felhasználónak telefonon keresztül. A felhőalkalmazást biztosító szervereket GPRS vagy Ethernet hálózaton éri el.


EPIR3


A berendezés egy vezeték nélküli, duálszenzoros mozgásérzékelőbe integrált 1 partíciós behatolásjelző központ és GSM/GPRS kommunikátor egyben. A Litván fejlesztő cég igen komoly munkát fektetett ennek az eszköznek az integrált működésére és joggal kijelenthető, hogy ez az egyik húzó termékük. A rendszer alaplapjára integrálták a dupla passzív érzékelő elemet, a GSM/GPRS kommunikátort, egy mikrofont, egy hőszenzort, két szabotázs kapcsolót, a két belsőantennát, az akkumulátor fogadó egységet, a külső tápcsatlakozót, egy kiegészítő vezetékes zónabemenetet és egy 150mA-ig terhelhető vezetékes szirénakimenetet. Az eszközre maximálisan 16 db vezeték nélküli eszközt taníthatunk fel, amiből 4 akár vezeték nélküli kezelő is lehet. Rendkívüli előnye, hogy egy vezeték nélküli bővítő modul (EW2) segítségével fizikai PGM kimeneteket is tud vezérelni mobil vagy web applikáció, kezelő vagy programozott időzítés segítségével. A távfelügyeleti átjelzésre egy elsődleges és további három tartalék kommunikációs csatornát biztosít. Tud SMS jelentést küldeni 10 telefonszámra, valamint képes riasztáskor felhívni a felhasználót telefonon, aki a központ mikrofon bemenetén keresztül belehallgathat a helyszín eseményeibe. A felhőalkalmazást biztosító szervereket GPRS hálózaton éri el.


ET082 az ELDES önálló kommunikátora


Az ELDES integrált riasztórendszerei igen komoly innovációs megoldásokat kínálnak de nem szabad elmenni az ELDES önálló kommunikátora az ET082 mellett sem. Az eszköz egy GSM/GPRS és PSTN átjáró/kommunikátor. Amellett, hogy egy szabadon álló behatolásjelző központ PSTN vonalán keresztül fogadja az eseményeket majd osztja ki különböző kommunikációs csatornákra van egy rendkívül speciális tulajdonsága. Az eszköz a PSTN vonal helyett képes bizonyos ismert behatolásjelző központok (például DSC, PARADOX SP, DIGIPLEX EVO) típusait KeyBUS vonalon kiszolgálni átjelzési műveletek végrehajtására. Gyakorlatilag az átjelezni kívánt kódokat KeyBUS-ról olvassa ki és lefordítva közvetíti a távfelügyeleti szerveknek GSM, GPRS vagy PSTN vonalon. Rendelkezik 3 bemenettel és kimenettel, a bemenetekhez Contact ID kód illeszthető, a kimeneteket pedig felhasználói telefonhívással és programozott események hatására képes vezérelni. Tud SMS jelentést küldeni 5+3 telefonszámra és távfelügyeleti átjelzésre egy elsődleges és további két tartalék kommunikációs csatornát biztosít.

Távfelügyeleti megoldások
Az ELDES rendszerek közül az ESIM364 központ és az ET082 kommunikátor támogatja GPRS hálózaton a SIA IP protokollt és minden rendszer támogatja GSM hálózaton keresztül a Contact ID protokollt. Az ELDES termékek továbbá használják az ELDES saját EGR100 protokollját. Ennek támogatása érdekében az ELDES fejlesztő cég biztosított egy INGYENES felügyeleti szoftvert, mely más távfelügyeleti szoftverekre képes Surgard szabványra fordítva küldeni a végponti eszközök jelentéseit.

Tekintse meg az ELDES termékeket a a Novosec vendégeként a SecuriForum Kiállítás C8/C9-es standján!
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai
Olvasta már?
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai