Bosch Dinion IP 4000 és 5000 HD sorozatú csőkamerák


Bosch Dinion IP 4000 és 5000 HD sorozatú csőkamerák
Forgalmazó: Robert Bosch Kft, Biztonságtechnika Üzletág
Gyártó: Bosch Security Systems Llc.


Az új külsőt és műszaki tartalmat is együttesen felvonultató Dinion IP 4000 és 5000 HD csőkameráival a Bosch fontos frissítést jelentett be a videós portfóliójának vonatkozó szegmensében. A HD-ready és full HD modellek kiegészítő szolgáltatásaikkal, könnyű telepíthetőségükkel és minőségi jellemzőikkel jól illeszkednek a Bosch kamerák sorába – egyben hatékonyan képviselhetőek a kis- és közepes méretű rendszerekben is.

Könnyű telepítési és beállítási lehetőségek

A Dinion kameracsalád új tagjai kialakításukban a hagyományos kompakt csőkamerák jellemzőit hozzák, HD-ready ill. fullHD minőségi képtartalommal, valós day/night funkcióval, kültéri IP 66 védettségű alumínium tokozattal és beépített IR LED-ekkel – melyekkel éjszaka is akár 30m-es távolság bevilágítható.

A telepítést tovább segíti, hogy a kamerákban elhelyezett 2.7 – 12mm-es variofókuszos optikák motoros zoom-mal és fókusszal ellátottak, így a felügyelt terület lefedéséhez és a kamera pontos beállításához nincs szükség a kameraház megbontására.

Tápellátás szempontjából is mind PoE, mind kettős betáplálás szerint 24VAC / 12VDC fogadható, ezáltal jól alkalmazható a telepítési helyszínen épp jelenlévő lehetőségekhez.
A kamerák a konzollal egybeépített kötődobozzal rendelhetőek – így a felületre szerelés mellett a kábelek csatlakoztatása már az IP védett térben történik.

Jó minőségű képtartalom – alacsony sávszélességi mutatók

A kamerák felbontásán túl, a mostanra már az összes Bosch kamerában jelenlévő további funkciók segítik a minőségi képtartalom előállítását – egyben a sávszélesség alacsony szinten tartását is.

Az intelligens dinamikus zajszűrés (iDNR) segítségével a kamera a beépített mozgásérzékelés alapján folyamatosan analizálja a képtartalmat, hogy a zajszint hatékonyan megkülönböztethető legyen a releváns (mozgási) részletektől. A statikus képrészletek esetében a H.264 tömörítés algoritmus nagyobb hatékonysággal alkalmazható, mellyel a teljes jelfolyam sávszélesség-igénye jelentősen csökkenhet.

További lehetőség a teljes kép akár 8 különböző területre bontása, melyekhez tartalom szerint, szintén eltérő minőségű tömörítési profil illeszthető – így a kevésbé fontos részletek nagyobb tömörítéssel, kisebb részletgazdagsággal, de jelentős sávszélesség megtakarítással jelenhetnek meg.

Emellett definiálhatóak a teljes képtartalom kivágott részletei is (ROI – Region of Interest), mint kiemelt megfigyelésre szánt tartalmak – ez esetben a kamera egy adott jelfolyama csak ezt a részletet továbbítja a végpont felé.

Megbízható adattárolás és felügyelet

A Dinion csőkamerák a megbízható és könnyen elérhető rögzítés érdekében több lehetőséget biztosítanak.
A generált képtartalom közvetlenül felhőben is tárolható, hálózaton belül iSCSI alapú rögzítőegységre menthető, helyben pedig van lehetőség az adatok SD-kártyára történő rögzítésére is. A fentiek ráadásul kombinálhatóak is – van lehetőség pl. arra, hogy a hálózatos rögzítőegység elérhetetlensége esetén a kamera a saját belső tárterületére írjon, majd a hálózatos kapcsolat létrejöttét követően, ezt szinkronizálva feltöltse a központi tárhelyre is.
A rögzített videoanyagok akár PC-ről (Bosch Video Client, Video Security Client), akár mobil eszközökről (Video Security App – Android, iOS) elérhetőek. A hálózatos terhelés csökkentése a fent említettek szerint itt ismét hangsúlyosan kerülhet elő – a mobil eszközökről indított távoli hozzáférésnek ugyanis működőképesnek kell lennie alacsony sávszélességi környezetben is.

Még több információ a Bosch Dinion csőkamerákról:

Dinion IP bullet 4000 HD (720p)

Dinion IP bullet 5000 HD (1080p)
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Folytatódik a kültéri védelmi oktatás-sorozat
Olvasta már?
Folytatódik a kültéri védelmi oktatás-sorozat