EuroVideo X-LINE sorozat, kibővült „4 in 1” paletta


EuroVideo X-LINE sorozat, kibővült „4 in 1” paletta
Forgalmazó: Riarex Kft.
Gyártó: Eurovideo CCTV


Kibővült, megújult a „4 in 1” kameracsalád az EuroVideo X Linekamerasorozattal. Az új 2MP-es sorozat kamerái - elődeikhez hűen - alkalmazhatóak mind beltéri, mind kültéri telepítésekhez, mechanikai kialakításukkal, szoftveres tudásukkal sikeresen veszik fel a harcot a működésüket megnehezítő zord körülményekkel.

A nagyfelbontású analóg HD video szabványok megjelenése felgyorsította a hagyományos kompozit videojelet használó rendszerek háttérbe szorulását.
A párhuzamosan zajló fejlesztések eredményeként megjelenő AHD, CVI, TVI szabványok segítették – a meglévő kábelezés megtartásával – az analóg rendszerek korszerűsítését, azonban az új rendszerek között kezdetben nem volt átjárhatóság. Bővítés vagy kameracsere esetén ragaszkodni kellett a már kiválasztott analóg HD formátumhoz, így ilyen esetben már nem élhetett a telepítő a piacon az adott pillanatban legkedvezőbb árfekvésű eszközajánlattal.
Jogos piaci igény merült fel a többnormás eszközök megjelenésére.

Az EuroVideo palettáján is megtalálhatóak a négynormás kamerák és a hibrid videó rögzítők. Ez a termékcsalád bővül most a 2MP felbontású sorozattal.
A kamerák fizikai kialakítása szinte az összes klasszikus formát képviseli. A hagyományos boksz kialakítás mellett a palettában egyaránt megtalálhatóak a bullet-típusú kamerák csakúgy, mint a szintén közkedvelt dome kameraházak. A tokozás minden esetben fém házat takar, melyekhez a kényelmesebb installáció érdekében szerelődobozokat is kínál a gyártó. A bullett és dome kamerák a szerelt objektív alapján két fajtára oszlanak: a fix 3,6 és 6 mm-es illetve a 2,8-12 mm-es varifokális típusra. A kimenő jelformátumot egy mini joystickkal választhatjuk ki úgy, hogy az adott szabványnak megfelelő irányba nyomjuk kb. 5 másodpercig. A gomb megnyomásával a már megszokott OSD menü jelenik meg, mely koax vagy UTP kábelen keresztül a rögzítőből is elérhető. A jel szabványa az OSD menüből is változtatható.

Az alapmodelleken felül még néhány egyedi kialakítású kamera is bekerült a sorozatba, itt kell megemlítenünk a gyártó tokozatlan és PIR házba rejtett tűoptikás kameráját illetve a nagy fényérzékenységű „starlight” csőkamerát.
A Sony Starvis CMOS használata eredményeként olyan kamera jelent meg a palettában, amely kedvezőtlen fényviszonyok között is színes képet tud biztosítani, illetve fekete-fehér képet nyújt ott ahol más kamerák már nem látnak semmit. A starlight kamera használatakor szinte teljes sötétségben is kivehető még a mozgás infra derítés nélkül, rendkívül gyenge fényviszonyok mellett is értékelhető képet ad.

Az X-Line szériába tartozó eszközök innovatív és a mai trendeknek megfelelő tudásbázissal rendelkeznek az „entry” kategóriában, sőt néhány tulajdonságot tekintve ki is emelkednek közülük. A kedvező árkategóriától nem megszokott módon magas műszaki tulajdonságokkal rendelkeznek.
A kamerák az EVC-TQ-DVXX (dome), EVC-TQ-IEXX, EVC-TQ-IRXX (kompakt), EVC-TQ-BXXX (boksz), EVC-TQ-HNXX, EVC-TQ-PPXX (rejtett) cikkszám besorolást kapták.


Tagek:

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Optikai Hálózatok Alaptanfolyam
Olvasta már?
Optikai Hálózatok Alaptanfolyam