A Modern Alarm bemutatja: Forgalomfigyelő / elemző intelligencia a Hanwha Techwin kameráiban


A Modern Alarm bemutatja: Forgalomfigyelő / elemző intelligencia a Hanwha Techwin kameráiban
A Hanwha Techwin (korábban Samsung) az FF Group analitikai szakértő, fejlesztőcsapattal együttműködve, az FNP végződésű kameráiba, automatikus forgalomfigyelő, elemző, rendszám-felismerő alkalmazást épít be (ANPR).
Ezek a parkolóházi rendszámalapú beléptetéstől kezdve, nagyobb, városléptékű rendszerekben is használhatóak üzemeltetési, forgalombiztonsági alkalmazásoknál, valamint szabályszegések automatikus felismerésére.


Kameroldali ANPR intelligencia
Az FF Group által fejlesztett, precíziós rendszám-felismerő megnyugtató pontossággal detektálja az európai hatósági jelzéseket. Ezeket az SNO-6095RH/FNP és az XNO-6120R/FNP kültéri csőkamera típusokba építik be. A forgalom három sávja is megfigyelhető, kameránként, és a következőket dokumentálja:
  • Szoftver Bejelentkezések/Kijelentkezések
  • Tiltási/Engedélyezési lista módosítása
  • Riasztások kezelése
  • Haladási irány felismerése

    A rendszám-felismerés pontossága bármely környezetben 95% feletti. Ez a pontosság nappali viszonyok között, egy sáv esetében 150 Km/h, két sávon nappal és éjszaka is 80 Km/h sebességig garantált! A biztos felismerést 150 dB-es WDR, Defog fukciók és beépített inframegvilágító, valamint giroszenzoros stabilizátor segítik. A kamera 2000, a felhasználó által beállítható Engedélyezett/Tiltott rendszámot képes kezelni. A kamerák SD/SDHC/SDXC kártyák fogadására alkalmasak, így hálózati elérési hiba esetén sincs fennakadás a működésükben.

    Szerveroldali alkalmazás
    Egy helyszínes, legfeljebb 32 kameráig bővített rendszer esetében (parkolóház, pláza, sportcsarnok, étterem, stb.), a szerveroldali alkalmazás a következő információkkal, lehetőségekkel egészítheti ki a kamera intelligenciája által felismert eseményeket:
  • Online riasztás
  • Bent töltött idő átadása
  • Látogatási analízis készítése

    Több, vagy kiterjedtebb helyszín esetén felhőalapú támogatás Egymástól távoli, de egy rendszerként üzemelő helyszínek esetében, a szerveroldali támogatáson túl, felhőalapú intelligenciával is kiegészíthető a kamera saját analitikája. Autópályák, városi megfigyelő-rendszerek üzemeltetésénél jelent költséghatékony megoldást ennek alkalmazása.
    A Microsoft által üzemeltetett, ipari osztályú, nagy biztonságú Azure felhőbe kerülnek a kamerákból nyert pontos, valós idejű infók, képek, melyekből jól áttekinthető analitika jeleníthető meg az adminisztrátor képernyőjén, Rendszám, Parkolás, és Forgalom bontásban.

    „Rendszám" szegmens
    Jól kezelhető, gyorsan áttekinthető Engedélyező- / Tiltólista segíti a munkát.

    „Parkolás" szegmens
    Információt ad a látogatók számáról, heti statisztikát készít a kihasználtságról, az eltöltött időről, a foglalt helyek számáról, és a visszatérő vendégekről is. Ezen kívül kimutatás készíthető az egyes helyek terheltségéről is.

    „Forgalom" szegmens
    A rendszámanalízis alapján lehetőség nyílik a forgalom teljes feltérképezésére, annak sűrűsége, aktuális üteme, átlagsebessége tekintetébe. A kapott adatokból pedig későbbi tervezési, forgalom-átszervezésekhez infók nyerhetők ki egy-egy hely megközelítéséről, az odaigyekvők napi ingázásai alapján.
    A forgalom egyéb aspektusai is vizsgálhatóak, például kimutathatóak a helyi és vendég járművek (turisztikai infó), a zsúfolt forgalmi pontok, a buszsáv használata, és a gyanús viselkedésű járművek is.

    Integrálható a jól ismert SSM szoftverbe is
    A Wisenet kamerák hatékonyságának maximalizálására kialakított SSM szoftver tökéletes integrációs felület külső gyártók riasztó- és beléptető-rendszereinek fogadására. A felhasználó nagy számú kameraképet tekinthet át könnyedén, egy felületről, erőteljes keresőmotorral és számos, jól használható beállítási lehetőség támogatásával.




    További részletekért és konkrét típusokért kérjük, keresse kollégánkat:

    Balczó Rudolf
    Samsung Wisenet Hanwha Techwin Szakreferens
    Műszaki tanácsadó
    +36 30 961-0340
    balczo.rudolf@modernalarm.hu

    Központi elérhetőségek:
    Telefon: +36 1 237-1915
    Mobil: +36 30 636 9434
    E-mail: info@modernalarm.hu
  • Tagek:

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra
    Olvasta már?
    Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra