Alibaba és a Város Agya


Alibaba és a Város Agya
2016 októberében Hangzhou város vezetősége megállapodást kötött az e-kereskedelem moguljával Alibabával, egy AI alapú városirányítási rendszer létrehozására.

A város City Brain projectje keretében az Alibaba Cloud mesterséges intelligenciája (AI) egy éven keresztül abszorbeálta magába Hangzhou közterületi kameráinak képanyagát, közlekedési információkat, a közösségi médiákon elérhető és más adatokat, hogy egy hatékonyan működő SMART CITY megoldást hozzon létre. A próba, úgy tűnik, sikerrel járt. A dugók kialakulása jelentősen csökkent, balesetekhez nagyságrendekkel hamarabb érnek ki az illetékes szervezetek és hatóságok, a szabálytalan parkolásokra valós idejűen értesítik a rendőrséget, akik rögvest intézkedhetnek. Az „Agy” mintegy 10 perccel előre meg tudja „jósolni” a forgalom alakulását és automatikusan változtat a forgalomirányító lámpák működésén, hogy a nagyobb dugókat megakadályozza. Sőt, SMS-t is képes küldeni a közlekedés résztvevőinek, javasolva, hogy változtassanak a tervezett útvonalukon. Mint azt Xian-Sheng Hua (az Alibaba AI felelőse) elmondta, Kína tökéletes fejlesztési terep számukra, tekintve a személyiségi jogokkal jelentősen kevesebbet foglalkoznak, mint a világ többi részén. A legfrissebb hírek szerint, az Alibaba tovább 15 milliárd dollárt fektet az AI és a kvantum számítástechnika kutatásába/fejlesztésébe.

Forrás: IDE kattintva elérhető
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra
Olvasta már?
Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra