A Modern Alarm bemutatja: Hanwha Techwin Wisenet X, ha fény csak kevés van, mégis jó kép kell!


A Modern Alarm bemutatja: Hanwha Techwin Wisenet X, ha fény csak kevés van, mégis jó kép kell!
Amikor képalkotásról van szó, akkor fényből sosem elég. Ez hatványozottan igaz a megfigyelőkre, hiszen a legtöbbször olyan szituációkban kell használható felvételeket készíteni, ahol nem hogy elég, de még minimális fény sem mindig áll rendelkezésre.



Ilyenkor több út is kínálkozik a megoldásra:

1) Nagy fényerejű optikát alkalmazunk.Az ötlet jó, a gyakorlati megvalósítás azonban fizikailag korlátba ütközik, hiszen jelenleg a gyártók kínálata nem nagyon merészkedik F0,9 fényerő alá, tehát nem ez lesz az üdvözítő megoldás.

2) Feltoljuk a fényérzékenységet maximumra!Igen, ez jónak tűnik, ám mindenféle elektronikusan kivitelezett érzékenységnövelés, erősítés látható mennyiségű, és egy adott érték felett zavaróan sok zajt is okoz a képen, csökkenti a részletek mennyiségét és a kontrasztot is.

3) Csökkentjük a zársebességet...... hogy több fény jusson az érzékelőlapkára. Ez sem rossz, ha hosszú záridejű felvételekből fűzünk össze time-lapse technikával látványos videókat, egy teljes éjszaka történéseit 2 percben elmesélve. A CCTV rendszereknél viszont ez nem járható út, azaz 1/50-ed, esetleg 1/30-ad másodperc alá nem szerencsés letolni a zársebességet, mert elmosódnak a mozgó emberek, tárgyak, sőt szélsőséges esetekben le is maradnak események a felvételről.

Akkor hát mi a megoldás?Fizikailag kell növelnünk az érzékenységet, mégpedig a lapka méretének megnövelésével. Ha 1/3 inches helyett, félcollos szenzort használunk, akkor majdnem a 1,5-szeresére növeljük az érzékeny felületet, azaz ennyivel
több fény jut egy képkocka elkészítésekor a csipre.
Tisztában vannak ezzel a Hanwha Techwin (korábban Samsung) mérnökei is, és a Wisenet X sorozatának, extraLUX tagjait 1/2 inches lapkával látták el.

Nagyobb szenzorhoz, nagyobb optika dukálNyilvánvaló, hogy az 1/3"-os rendszerhez méretezett optika nem rajzolja ki a teljes képkört a nagyobb érzékelőlapkán, emiatt 1/2"-os optimalizáltból kell választani. Szerencsére a dómkamerák és csőkamera esetében a gyártó már beépítette ezt, ráadásul világbajnok-gyanús fényerővel, F0,94-es legtágabb apertúrával. A bokszkamera (XNB-6005) esetében külön kell választani optikát, ám sok gyártó, például a Fujinon is kínál fényerős típusokat, 1/2 collos kamerákhoz.

Beépített infravetőA fényviszonyok mostohaságát az érzékeny lapka és fényerős optika mellett, a dómkamerákban (XND-6085V, XND-6085, XNV-6085) és a csőkamerában (XNO-6085R), beépített infravető javítja fel, kiváló szintre.

Elmaradhatatlan a beépített intelligencia isAhogy azt már megszoktuk a Hanwha Techwintől, megkapjuk a mozgásérzékelés, vonalátlépés, benyúlás, ténfergés, haladási irány felismeréseket, amiket ködmentesítő funkció, digitális nyomkövetés, hangazonosítás, lehetőségek egészítenek ki. A kamerák képének tájolása fekvő (tájkép) módból, portré módba átkapcsolható, azaz folyosók és szűk helyek megfigyelését teszik egyszerűbbé. Szoftveroldalról a SmartViewer és SSM, ingyenes alkalmazások azonnal használhatóak velük.

Hol használhatók a kamerák?Bárhol, ahol kevés fény áll rendelkezésre, de mégis precíz, értékelhető felvételre van szükség. Tehát épület környékének éjszakai megfigyelésére, közterületekre, parkokba, belterekben raktárak, alagsorok, pincék, stb. ellenőrzésére, megfigyelésére.

További részletekért és konkrét típusokért kérjük, keresse kollégánkat:

Balczó Rudolf
Samsung Wisenet Hanwha Techwin Szakreferens,
Műszaki tanácsadó
+36 30 961-0340
balczo.rudolf@modernalarm.hu
Központi elérhetőségek:
Telefon: +36 1 237-1915,
Mobil: +36 30 636 9434
E-mail: info@modernalarm.hu
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Sikeresen zárta legújabb brazíliai projektjét a Zmax
Olvasta már?
Sikeresen zárta legújabb brazíliai projektjét a Zmax