Aiphone IX rendszer

Exkluzív, IP hálózat alapú, audio-video intercom rendszer a japán Aiphone cégtől.

Aiphone IX rendszer
Az IX rendszer széleskörű üzleti megoldásokra használható. Megvalósítható más eszközökkel történő integráció is. A rendszer teljesen IP alapokra épülve könnyű telepítést, magasabb rugalmasságot, korlátlan számú eszköz kezelést és távolsági megkötések nélküli megoldást biztosít. Igen nagy előny továbbá a szerver menetes működés.

Minden egyes mester állomásra 500 db eszköz regisztrálható, megengedve ezáltal a korlátok nélküli alkalmazást. Mindegyik eszköz PoE switcheken keresztül csatlakozik a hálózatra, VPN és LAN kapcsolat biztosítja a kiterjedt alkalmazást, illetve távoli elérhetőségeket.

Az intercom új generációja még rugalmasabb integritást nyújt. Onvif Profile S minősítés biztosítja a IP kamerákkal történő kompatibilitást illetve nyitott API felület (SIF, CGI) adja más IP rendszerekkel történő konfigurálás lehetőségét. SIF: értesítés lehetséges más eszközökön az IX funkciók aktiválásakor. CGI: Bizonyos IX funkciók aktiválása külső eszközről. A rendszer könnyen csatlakoztatható VMS szoftverrel, rögzítővel, beléptető rendszerrel.

Egyedire szabható beállítások számos funkciót és lehetőséget kínál. Egy mester állomás egyidőben akár 20 bejövő hívást is tud kezelni, megjelenítve a hívó adatait, akár prioritás kezeléssel együtt sorba állítva a hívásokat. A kiépítéstől függően Unicast és Multicast módon is küldhető üzenet egyszerre akár 50 állomáshoz. Létrehozható és beimportálható saját hangfelvétel az egyes üzenetekhez.

Például a kültéri egység előre tárolt hangüzenetet játszik le a látogatónak, amikor az ajtó nyitását aktiválták. lehetséges az összes állomás hívása egyszerre, illetve csak adott csoport hívása, a mester állomások csoportba rendezésével. A rendszer képes a becsengetésről akár 3 email címre tájékoztatást küldeni a csengetőről rögzített képpel. Ezen kívül az esetleges hibákról és életjelekről is képes email értesítést küldeni.

Az IX rendszerben több féle hívás továbbitás is lehetséges. Kézi továbbítás másik állomásra. Késleltetett továbbítás, ha a hívott állomás nem felel. Azonnali továbbítás, ha a hívott állomás hiányzik vagy kikapcsolták. Időzített továbbítás előre beállított időprogram alapján. Egy időben egy kapuállomás 20 mester állomásra tud csengetni, egy mester állomásról egyszerre akár 50 másik mester állomás hívható csoportos hívással.

Jellemző alkalmazási területei repülőterek, vonat állomások, kórházak, iskolák, parkolóházak, nagy kiterjedésű irodák, raktárak, gyárak, bevásárló központok.

Rendszer elemek:
• IX-MV Mester állomás: 3.5” LCD kijelzővel, kagylós vagy kihangosított használat, asztali tartóval rendelkezik, de falra is rögzíthető kivitelű
• IX-DF Video kültéri egység: rozsdamentes acél, süllyesztett kivitel
• IX-SS Audió kültéri egység: rozsdamentes acél, süllyesztett kivitel
• IX-DF-P Video kültéri egység: rozsdamentes acél, süllyesztett kivitel, HID ProxPoint olvasó beépítési lehetőséggel
• IX-DF-PI Video kültéri egység: rozsdamentes acél, süllyesztett kivitel, HID iCLASS olvasó beépítési lehetőséggel
• IX-DA Video kültéri egység: felületi kivitel
• IX-SS Audió kültéri egység: felületi kivitel

További infó IDE kattintva
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
OS Malevich 2.12: Teljes Hub kontroll, több lehetőség az Ajax szirénáival
Olvasta már?
OS Malevich 2.12: Teljes Hub kontroll, több lehetőség az Ajax szirénáival