A hosszú élet titka: szünetmentes tápegységbe, FIAMM FGHL akkumulátor való


A hosszú élet titka: szünetmentes tápegységbe, FIAMM FGHL akkumulátor való
Miért kell egy UPS-be (szünetmentes tápegység) speciális akkumulátor?
Az UPS különleges eszköz, „szinte nincs is rá szükségünk“, kivéve, ha áramkimaradás van. Na de akkor, MINDEN energiaszolgáltatási feladat a „nyakába szakad“ és hirtelen kell, nagy teljesítménnyel helyt állnia. Emiatt alapvetően szükséges, hogy a beépített akkumulátora képes legyen kiszolgálni ezt az extra terhelést. Az erre tervezett FGHL sorozatú akkumulátorok ezzel könnyen megbirkóznak.


Ehhez elég lenne egy „sima zselés“ akku is, vagy mégsem?
Látszólag igen, a gyakorlatban viszont nem. A kifejezetten szünetmentes rendszerekhez tervezett akkumulátorok ugyanis nagyobb kisütési áramot engednek meg, intenzív terhelésnél pedig (pl. az első percekben, valamint tartós áramkivételnél) több teljesítményt képesek leadni, mint normál üzemre tervezett társaik.

Oké, de a költségek nem magasabbak, mint a normál akkuknál?
A szünetmentes rendszereket senki sem csak 1-2 évig akarja használni. Inkább évtizedekben mérhető az elvárt élettartamuk. Ezen perióduson belül, akár többször is kell akkumulátor(oka)t cserélni. Ez egyfelől az akkumulátorok beszerzési árát jelenti, másfelől pedig a munka elvégzésének, valamint az esetleges leállás költségeit is magában foglalja.
Tehát annál jobb, minél kevesebbszer kell akkumulátort cserélni! „Sima zselés“ akkumulátorokkal 3-5 évnyi működéssel kalkulálhatunk. Ezzel szemben az FGHL sorozatnál eleve 10 évre tervezték a működési időt. Így könnyedén kiszámolható, hogy az FGHL némileg magasabb árait figyelembe véve, mégis bőven ez a gazdaságosabb választás!

Érdemes-e beépíteni ezeket az akkumulátorokat behatolásjelzőkbe is?
Nagyon is érdemes! Azon túl, hogy egy stabilabb, az áramkimaradást jobban elviselő rendszert kapunk (jóval kisebb eséllyel ad riasztást a rendszer a hirtelen átállás miatt), a hosszú távú üzemeltetés költségei is csökkenek, hiszen nem kell 4 év múlva akkut cserélni a központban, elég ezt megtenni 9-10 évente! Egy tápállomásokkal kiegészített, 72 órás szünetmentesítést megkívánó rendszer esetében, ez 3-6 akkumulátor cseréjét is jelentheti egyszerre, ennyivel nőnek 4 évente a költségek, ha nem FIAMM FGHL akkumulátorokat használunk.

Adatlap és további információ IDE kattintva érhető el.

NE FELEDJE!

Megvásárolt Hikvision termékeit, akár már 1 db kamerától is, a Modern Alarm Kft. INGYENESEN szállítja önnek házhoz!

Egyéb gyártmányú termékeknél nettó 50 000 Ft vásárlás felett INGYENES a házhoz szállítás (akkumulátorok és kábelek esetén 15 kg-ot meg nem haladó tételig).

További információkért, kedvezményekért keresse a Modern Alarm Kft. munkatársait!

Központi elérhetőségek:
Telefon: +36 1 237-1915, Mobil: +36 30 636 9434 E-mail:info@modernalarm.hu
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Dahua WizMind S kameracsalád
Olvasta már?
Dahua WizMind S kameracsalád