Érintőképernyős kezelő helyett: intelligens felület okoseszközökre a Texecomtól


Érintőképernyős kezelő helyett: intelligens felület okoseszközökre a Texecomtól
Modern életünk egyre nagyobb szelete alapoz a mobil eszközökön futó, kényelmi applikációkra. A közeljövőben a Texecom Premier Elite központjai, egy firmware-frissítés révén alkalmassá válnak távoli, mobilalkalmazással való kényelmi funkciók kezelésére, figyelemmel követésére. E megjelenő, új rendszert mutatjuk most be, nagyobb vonalakban.

Texecom Connect
A Texecom Connect teljesen átalakítja a végfelhasználó és a riasztója közötti kapcsolatot. Olyan felületet és környezetet teremt, ahol a felhasználó aktív „párbeszédet” folytathat az otthonával, élvezheti azokat az újításokat, melyeket a legkorszerűbb technológiák nyújtanak, és teljes körűen felügyelheti rendszerét.
Célja, hogy a felhasználó életét egyszerűsítse, ne pedig bonyolítsa. Az applikáció tervezése során elsődleges szempont volt, hogy a használó személyre szabhassa rendszerét, mélyebbre ható programozás nélkül is. A Texecom Connect három szinten alakítja át a felhasználó és otthona kapcsolatát a biztonsági és elektronikai rendszereivel. A Texecom Premier Elite rendszer értéke ezáltal felértékelődik és integrálható válik más gyártók rendszereibe, rendszereivel.

Idővonal
Az applikáció középpontjában az idővonal áll. Ebben mind a már megtörtént, mind pedig a jövőben bekövetkező, előre programozott események is megjelennek, azonnali hozzáférést adva hozzájuk a felhasználónak. Az idővonalon ikonok segítségével válthatunk az üzemmódok között. Innen hozzáférhetőek az integrált rendszerek vezérlései is.
Van olyan felhasználó, aki csak akkor kíván módosítani a működésen, ha váratlan esemény/változás történik a megszokott napi rutinhoz képest. Más felhasználó ezzel ellentétben aktívan figyelni akarja a rendszerét, változtatni a riasztási, illetve az otthonautomatizálási funkciókat. Bármelyikre is van szükség, mindez lehetséges a jól szervezett és átlátható Állapotképernyőn keresztül.

Naptár
A naptárban részletes (naponkénti rögzített) eseményeket lehet elérni az elmúlt 2 hétre, illetve videoanyagnál az elmúlt 1 hétre visszamenőleg. A naptáron keresztül visszakereshetők a múltbéli események, beleértve az eszközaktiválásokat, házautomatizálást, vezérléseket és a rendszer állapotait is. A felvett kameraképek közvetlenül is elérhetőek és természetesen az élőképeket is meg lehet jeleníteni. A jövőbeni naptárbejegyzések megtekinthetők, módosíthatók.

Csoportok
Az eszközök tetszés szerint csoportokba foglalhatóak, és a csoportba foglalt dolgok együtt vezérelhetők. Több eszköz együttes vezérlésével egyszerűsödik a rendszer kezelése, mind a házautomatizálásnál, mind pedig a riasztórendszer használatánál. Tipikus példa lehet erre a világításvezérlés, ahol az udvari lámpatesteket célszerű együtt kapcsolni a bejárati ajtó és a lépcsőház lámpáival.

Tervezés
A tervezés egy olyan kényelmi funkció, ahol feltétel(ek)hez szabható működéseket állíthatunk be előre. Ezek jellemzően a házautomatizálásnál hasznosak. Ilyen lehet például a következő is: ha kint sötét van és kinyílik az ajtó, kapcsolódjon fel az előszobai világítás; vagy, kérek üzenetet a telefonomra, ha mozgást érzékel a bejárati ajtónál. Ezek a funkciók hozzárendelhetőek rendszerállapotokhoz is, pl. csak akkor kérek üzenetet a telefonomra az ajtó előtti mozgásokról, amikor nem vagyok otthon (a rendszer élesített).

Módok
Előre definiált módokat lehet létrehozni, segítségükkel alapszintű vezérlések valósíthatóak meg a Texecom Connect-en keresztül. Ezzel előre beállított csoportvezérlés valósítható meg, pl.: a "Reggeli" módnál a riasztó kikapcsol, a konyha konnektorai bekapcsolnak, és felkapcsolódik a konyhavilágítás, amennyiben kint sötét van.

1. szint: APP és API

Premier Elite V4 Firmware
A Texecom Connect, API, és Hub olyan Elite központokon működik, amelyek V4-es firmware-rel működnek. Bármelyik Premier Elite központ frissíthető erre.

Texecom Connect applikáció
Android és iOS operációs rendszerhez fejlesztett alkalmazás. Segítségével a videomegfigyelés, a behatolás-védelem és az otthonautomatizálás közös, homogén alapra kerül és közvetlenül vezérelhetővé válik.

Texecom Connect API
Ennek segítségével Premier Elite központokhoz külső egységeket lehet illeszteni. A kompatibilis eszközök listája folyamatosan nő, a felmerülő igényeknek megfelelően. Az első Premier Elite külső integráció, amely a Texecom Connect API-t használja, a Control4. A Control4 vezető fejlesztőcég az automatizálásban és vezérlésben, otthoni és üzleti területen. A 2003-ban alapított cég fő feladatának tekinti, hogy hasznos és elegáns megoldásokat szállítson világítás-, zene-, video-, biztonságtechnika-, és energetikai területeken, akár egyetlen helyiségre, vagy akár a teljes épületre. Feladata az okos otthonok minél szélesebb körű kiszolgálása, új életminőséget teremtve ezzel.

2. szint: Perifériák

Texecom Connect perifériák
A Texecom Connect vezeték nélküli rendszerei a Ricochet MESH vezeték nélküli technológiát használják, ami együttműködik minden Elite központtal. A hamarosan megjelenő Texecom Connect Plug segítségével minden 230 V-os eszköz egyenként kapcsolható távolról. A vezérlőeszközt a konnektor és a kapcsolandó eszköz közé kell tenni, és a Texecom Connect applikáció segítségével lehet ki- és bekapcsolni. Ennél diszkrétebb megoldás a Texecom Connect Back Box. A süllyesztett egység segítségével vezeték nélkül vezérelhető több konnektor, villanykapcsoló, időkapcsoló, fényerőszabályzó és egyéb eszköz is.

Több egyéb fejlesztés is folyamatban van, hogy a kábelhez kötött eszközök az I/O modulon keresztül vezeték nélkül is kapcsolhatóvá váljanak, mint pl.: radiátorok, hőmérséklet szabályzók, vízszint és páratartalom figyelők, stb.

3. szint: Hub és kamerák

Texecom Connect Hub

Videoellenőrzés
A Texecom Connect Hub videoellenőrzési és otthonautomatizálási eszköz. A Texecom a Connect kamerákkal biztonságos elérést biztosít, valamint naplózási lehetőséget Micro SD kártyára. Felhőalapú és helyi rögzítés, vagy akár a kettő kombinációja is lehetséges.

Távoli frissítés
A lehető legjobb és legstabilabb működést biztosítják, az immáron távoli eléréssel is megvalósítható frissítések a csatlakoztatott Premier Elite központoknál. Korábban a frissítésre csak a helyszínen volt lehetőség, de a Texecom Connect Hub használatával ez is kényelmesebben megoldható lesz a jövőben.

Z-Wave
A TexecomConncet Hub tartalmazza a Z-Wave otthon automatizációt melynek segítségével külső egységek csatlakoztathatók a rendszerhez. A következő Z-Wave termékek érhetőek el:

• Okos zárak • Világításvezérlés • Hőmérséklet és páratartalom figyelés • Termosztátok • Radiátorszelepek • Szórakoztató elektronikák • Háztartási gép vezérlők • Kerti locsolórendszerek • Automata redőnyök • Hangkommunikáció (telefon)

Texecom Connect kamerák
A Texecom Connect kamerák biztonságos adatátvitelre képesek, asztali, fali, dóm és kültéri kivitelben, IP és Wi-fi adattovábbítással. A legtöbb kamera kétirányú hangátvitelre is képes, így kaputelefonként vagy bébi monitorként is használható.

További információkért keresse Texecom terméktámogatónkat: Telefon: +36 1 237-1912 Mobil: +36 30 938-0209 E-mail:texecom@modernalarm.hu

NE FELEDJE!
Május másodikától, már reggel 8 órától nyitva vagyunk, a hét minden munkanapján, 16 óra 30-ig!

Megvásárolt Hikvision termékeit, akár már 1 db kamerától is, a Modern Alarm Kft. INGYENESEN szállítja önnek házhoz!

Egyéb gyártmányú termékeknél nettó 50 000 Ft vásárlás felett INGYENES a házhoz szállítás (akkumulátorok és kábelek esetén 15 kg-ot meg nem haladó tételig).

További információkért, kedvezményekért keresse a Modern Alarm Kft. munkatársait!

Központi elérhetőségek:
Telefon: +36 1 237-1915, Mobil: +36 30 636 9434 E-mail:info@modernalarm.hu
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Újdonság a SATEL kínálatában
Olvasta már?
Újdonság a SATEL kínálatában