Nekimenne a közösségi média órásainak a brit kormány


Nekimenne a közösségi média órásainak a brit kormány
A The Sun értesülése szerint, a brit kormány egyes miniszterei – a választásokat követően mihamarabb – rá szeretnék venni a parlamentet, hogy olyan törvényt fogadjon el, mely által kikényszeríthetővé válnának a titkosított – pl. Facebook, WhatsApp – adatfolyamok (üzenetek).

A fenti „kényszerítő erőt” akkor kívánják alkalmazni, ha valamely nyomozóhatóság terror gyanúra hivatkozva kérelmezi azt. A „kérelmeket” a mindenkori belügyminiszternek és egy vezető beosztású bírónak kell majd ellenjegyeznie. Példaként hozzák fel, hogy a 2017. március 22-i autós merénylő (Khalid Masood) egy WhatsApp üzenetet küldött el, mielőtt lecsapott volna.

A közösségi média óriásai, eleddig, szintén a biztonságra hivatkozva igyekeztek elhárítani a kormányok ilyen irányú kérelmeit. Elmondásuk szerint egy csak úgy valósítható meg, ha néhány „hátsóajtót” képeznek rendszereikben, ez viszont veszélybe sodorhatja a többi felhasználó privát adatait.

Forrás: The SUN
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
DSC NEO riasztóközpontok programozása ConnectAlarm és AlarmInstall alkalmazásokhoz
Olvasta már?
DSC NEO riasztóközpontok programozása ConnectAlarm és AlarmInstall alkalmazásokhoz