A Dahua alapító vezérigazgatója hirtelen lemondott

Fotó: successstory.com

A Dahua alapító vezérigazgatója hirtelen lemondott
Fu Liquan, a Dahua alapítója és vezérigazgatója hirtelen lemondott. Az amerikai IPVM szakmai portál a hírt egy hivatalos kínai dokumentummal igazolta.

Lemondási értesítés
A hivatalos kínai részvény-/kormánydokumentum (kínaiul) azt írta, hogy Fu (a képen) május 3-tól „személyes okokból” lemondott az elnök-vezérigazgató posztjáról. A dokumentum szerint Fu továbbra is az igazgatóság elnöke marad.
Az ismeretlen utód
Fu helyett a társaság Li Ke-t nevezte ki, aki eddig nem töltött be felsővezetői pozíciót a cégben és Dahua-hoz közeli források sem tudnak semmit Li Ke szakmai hátteréről. A legfrissebb kínai információk szerint Li Ke egész 21 éves karrierje alatt a Huawei-n dolgozott, nevezetesen Dél-Amerika elnökeként.
Hirtelen lépés
A Dahua alkalmazottait nem tájékoztatták arról, hogy az alapító vezérigazgatót lecserélték. Hasonlóképpen, az OEM partnerek is meglepődtek, mikor az IPVM megkereste őket a hírrel. Ráadásul a bejelentés nem jelez átmeneti időszakot. Fu már kilépett és az ismeretlen Ke pedig már hivatalban van.
Az új vezérigazgatónak a növekedésre kell összpontosítania
A társasághoz közeli források szerint Fu lemondásának oka a Dahua gyors növekedése s most egy olyan vezetőt neveztek ki aki képes maximalizálni ezt a növekedést. Noha nem ritka, hogy a vállalati vezetés a vállalatok növekedésével változik, ezeket a változásokat általában előre megtervezik, és szisztematikusan hajtják végre azon látszat elkerülése érdekében, hogy a cég küzd vagy hirtelen, gyors vezetőcsere döntést hoz. Tehát ha a hivatalos indoklás növekedéssel magyarázza a vezetőcserét, akkor Fu lemondásánál a „személyes” indokokra hivatkozásnak nincs értelme.
Fu az ISC West-en
Fu még a Dahua vezérigazgatójaként áprilisban látogatta meg a Las Vegas-i ISC West kiállítást, ahol látszólag boldog és energikus volt és semmi jele nem látszott annak, hogy heteken belül lemondana.
A Dahua kilátásai
A vezetőváltás végrehajtásának és kommunikációjának módja nem növeli a bizalmat a Dahua vezetésében vagy a stratégiájában. A Dahua számos olyan lépést tett, amelyek egyértelműen a piaci stratégia hiányát mutatja, tehát ez nem idegen a cég karakterétől. Ugyanakkor a Dahua új marketing vezetőt nevezett ki az USA-ba, felismerve, hogy korábbi stratégiájuk nem működött és ez a vezérigazgatói változás - bár hirtelen és ügyetlen - jelezheti, hogy Dahua komolyan veszi a Hikvision-nal való verseny stratégiaibb megközelítését. Vagy nem. Ez a Dahua.
Forrás: ipvm.com
Tagek: HR

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
A DVC testhőmérséklet mérő megoldásai
Olvasta már?
A DVC testhőmérséklet mérő megoldásai