Dahua Technology hálózati szerver megoldás nagyfelbontású analóg rendszerekhez


Dahua Technology hálózati szerver megoldás nagyfelbontású analóg rendszerekhez
A magyar piacon kb. 10 éve jelentek meg először, az IP biztonságtechnikai eszközök hatására, azok a hálózati átalakító szerverek, melyeknek céljuk és felhasználási területük a meglevő analóg rendszerbe épített kamerák videó jelének IP hálózatba integrálása. A felhasználókat segítette rendszerek távoli elérésében, és lehetőséget adott az analóg rendszerek fejlesztésére.

A Dahua Technology újra gondolta, az elmúlt években a világ-, és a magyar piacon is eltűnt hálózati szerverek létjogosultságát. Az analóg kamera – videószerver párosítás hátránya az IP kamerákkal szemben a korlátozott maximális felbontás volt. Míg egy IP kamera esetén megapixeles felbontású eszközt is használhattunk, addig a videó szerveres, régi nevén web szerveres kamera IP hálózatra történő illesztésénél az analóg kamera PAL szabványból adódó felbontása szabott határt.

A Dahua Technology 2012-ben kifejlesztette a nagy felbontású analóg technikáját, a HDCVI szabványt. Ennek fejlesztése, és ezáltal rohamos fejlődése és napjainkban is tart. Az egyre nagyobb felbontások bevezetésével (720p, 1080p, 4Mp, 4K) az igények is megváltoztak. Napjainkban az általános felhasználói felbontás a 2MP. Az elmúlt évben egyre több visszajelzés és igény érkezett a Dahua mérnökeihez. A 1080p felbontású HDCVI kamerák napi felhasználása mellé megfelelő felbontással rendelkező hálózati szerverekre van szükség. HDCVI videó jeleinket szeretnénk különböző elvárási területeken IP hálózatunkra illeszteni. Erre az elvárásra és igényre gyártói megoldások és lehetőségek nem születtek eddig.

2017-re a Dahua Technology mérnökei kifejlesztették az új generációs, napjaink igényeit teljes körűen kiszolgáló hálózati videó dekóderét, más néven Network Video Decoder-t, a NVS0x04-HDC szériát.

Az NVS0104 / 0204 / 0404HDC rövid jellemzői:
 • H.264+/H.264 dual-stream videó tömörítés
 • HDCVI/AHD/TVI/CVBS/IP videó bemenetek támogatása
 • Beépített 2.4GHz/5GHz Wi-Fi modul és 4G modultámogatás (opcionálisan választható modulok)
 • Két-irányú audió kommunikáció
 • Micro SD kártyatámogatás, maximum 128GB méretig
 • 1/2/4 csatorna videó és audió bemenet támogatása

  Látható már a rövid felsorolásban is felhasználhatóságának széles területe. A Dahua az a gyártó, aki nem szab határokat a kamera oldali bemenetek videó jel típusainak területén. A BNC bemeneteken az eszköz nem tesz különbséget a videó technikai gyártók analóg jel típusai között (HDCVI, AHD, TVI, CVBS), a stream-eket szigorú szabályrendszerek nélkül (csatorna szabályok) automatikusan ismeri fel. Akár ezekkel egy időben a hálózati port-on keresztül, IP hálózati kamerákat is társíthatunk. Korlát csak egyedül a bemeneti csatorna számokban van. 1, 2 illetve 4 csatornás modell változatokkal tudunk számolni.

  Az eszközre illesztett bemeneti csatornákat helyi microSD kártyára való rögzítés mellett, kábeles internet szolgáltató nélkül is távoli elérésünket akadályok nélkül bármikor, bárhonnan elérhetjük a beépíthető WiFi és/vagy a 4G modulok segítségével.

  A helyszíni monitorozáshoz rendelkezésre áll a megszokott VGA és HDMI kimenetek mellett megtalálható kompozit kimenet is. Ezáltal az „elavult” CRT TV-t is teljes mértékben képes lekezelni.

  Számos egyéb kihasználási lehetőségét és funkcióit a következő ábrák szemléltetik:
  Az NVS0x04-HDC széria kimagasló technikai paramétereinek és tulajdonságainak köszönhetően kiváló megoldásokat szolgáltat és újra értelmezi a nagy felbontású analóg jelek HDCVI / AHD / TVI és a CVBS jel IP hálózatra való illesztésének lehetőségeit.

  Páger János
  Dahua termékmenedzser

 • Tagek:

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 515-3500
  Email: info@securifocus.com
  ColorVU technológia a költséghatékony IP kamerákban
  Olvasta már?
  ColorVU technológia a költséghatékony IP kamerákban