Avigilon Appearance Search ™

Az Avigilon legújabb fejlesztései az emberi figyelem fokozására és fenntartására

Avigilon Appearance Search ™
Forgalmazó: DSC Hungária Kft
Gyártó: Avigilon


Az Avigilon Control Center szoftver 6-os verziója jelzi, hogy az Avigilon alapvetően távolodni kíván a megszokott felügyeleti szoftver megoldásoktól. Az ACC 6 az emberi figyelem és az információ iránti vágy középpontba állításának kezdete.

Az emberi agy korlátozott figyelemmegtartó képességgel rendelkezik. Egy 1999-es tanulmány (Green, 1999) azt állapította meg, hogy 20 perc elteltével a kezelők figyelme folyamatos videomegfigyelés esetén 95 százalékkal csökken! A videoelemzési technológia alapkoncepciója, hogy csak olyan információkat jelenítsen meg, amelyek a kezelő azonnali figyelmét igénylik. Azonban ezeknek a rendszereknek a túlnyomó többsége aránytalanul nagy mennyiségű irreleváns információt eredményez, ami hozzájárul a kezelő zavartságához és tétlenségéhez.A videoelemzés fejlődése
A video analitikai megoldások, mint ismert, háromféle technológián alapulnak:
1. Videó mozgásérzékelés - az egyik képkockáról a másikra végbemenő bármilyen változás fontos
2. Fejlett videó mozgásérzékelés (Advanced Video Motion Detection) - minden olyan változás, amely eltér egy megadott alap modelltől
3. Minta alapú felismerés (Advanced Video Pattern Detection) – Az a változás csak a fontos, amelynek ismert objektumtípusú mintája van.

A video analitika legfrissebb fejlesztési iránya az Advanced Video Pattern Detection, amely minta-modellezési algoritmusokon alapul, és olyan változásokra figyelmeztet, amelyek egy ismert objektumtípus, például egy személy vagy egy jármű mintája. A technológia a tárgyak felismerésére és az objektum mozgási információinak pontos felismerésére koncentrál. Gondoljon bele, hogy mi, emberek hogyan ismerjük fel az objektumokat: felismerjük az objektum megjelenését, alakját és mozgását. Az Advanced Video Pattern Detection is hasonló módon működik és a fentebb említett háromféle videoelemző technológia közül jellemzően a legalacsonyabb téves riasztási arányt biztosítja, ami segít az operátor figyelmének fenntartásában az érintett és érdekes információ kiemelésével.

Avigilon Appearance Search ™ (AS)
Az Avigilon Appearance Search™ videoelemzési technológia egy mesterséges intelligencián alapuló kifinomult keresőmotor videoadatokhoz. Hosszú-hosszú órák videoanyagát képes azonnal rendszerezni, hogy gyorsan megtaláljunk személyeket, vagy járműveket a teljes felvett videoanyagban!

Az AS technológia drámaian javíthatja az incidensekre adott operátori válasziidőt, és fokozhatja a bűnügyi vizsgálatok hatékonyságát, lehetővé téve az üzemeltetőknek a meggyőző, hiteles videó bizonyítékok létrehozását és az események alakulásának egyértelmű rekonstruálását.
 • Gyorsan megszűri a videoadatokat
 • Pontos és releváns eredményeket biztosít
 • Nyomon követheti a megfigyelt személy vagy jármű útvonalát
 • Segít a video bizonyítékok összeállításában
 • Kereshet felvett videóanyagban egy minősített objektum (személy vagy jármű) kiválasztásával
  VIDEO

  A QR-kódra kattintva megtekinthet egy 3 perces videót az Avigilon YouTube-csatornájáról, melyben megismerheti, hogy az Appearance Search™ segítségével hogyan lehet egy ingatlanon belül megtalálni egy elhagyott csomag gazdáját. Ki volt az? Honnan jött? Merre ment? Hol van most? Mindezt pillanatok alatt.

  Az Avigilon Appearance Search™ jelentősen csökkenti azt az időt, amikor a biztonsági személyzetnek egy adott helyszínen lévő összes kamerán vissza kell keresni egy személy vagy jármű mozgását.

 • Szükségtelenné válik a manuális keresés a videoanyagban, ami lassú és fáradságos
 • Elkerülheti annak szükségességét, hogy részletes ismeretekkel rendelkezzenek az elhelyezett kamerákról egy adott területen.

  Ez nem csoda! Legyenek reálisak az elvárásaink!

  Az Avigilon Appearance Search™ nem lesz megfelelő minden környezetben, többek között:
 • Tömött és zsúfolt környezetben, például repülőtereken
 • Olyan helyeken, ahol mindenki nagyon hasonlít egymásra, mint egy egyenruhás gyártási környezet például

  Csak akkor fog működni rendesen, ha a helyszín úgy van megtervezve, hogy a kamerák megfelelően helyezkedjenek el, ahhoz hogy megbízható analitikai érzékelést biztosítsanak. Nem pontosan megegyező eredményeket prezentál a rendszer, hanem lehetőséget teremt arra, hogy a felhasználó interaktívan finomítsa a potenciális találatok sorát és a keresett objektum mozgásának idővonalát létrehozhassa.

  Hogyan működik? Interakció az eredményekkel

  Az összes kamera felvételei közt futtatott keresés eredményei bélyegképként jelennek meg, időoszlopokba csoportosítva, a legbiztosabbnak ítélt eredményekkel a tetején. A felhasználó vizuálisan felülvizsgálja az eredményeket, ellenőrizheti és lejátszhatja a videót a jobb oldali betekintő ablakban. A felhasználó megerősíti az eredményeket „csillagozással”, melyek megjelennek az idővonalon. A találatok lejátszhatók sorrendben, könnyen exportálhatók vagy könyvjelzőként is menthetők.

  Öntanuló video analitika mesterséges intelligenciával

  Az Unusual Motion Detection (Szokatlan mozgás érzékelése) UMD egy fejlett mesterséges intelligencia alapú ("AI") technológia, amely új szintre emeli az automatizált megfigyelést. Ezt a technológiát úgy tervezték, hogy folyamatosan megtanulja, milyen jellegzetes tevékenységet mutat egy adott helyszín. Merre, hol és mikor mennek az autók vagy az emberek? Egy idő után minden helyszín tipikussá válik, a kezelő figyelmét pedig az atipikus eseményekre összpontosítja, amelyek további vizsgálatot igényelnek.  VIDEO

  Egy rövid 1 perces videóban megtekintheti a QR-kódra kattintva, hogyan hívja fel a kezelő figyelmét a szoftver a megszokottól éltérő mozgásra.

  A folyamatos tanulás révén az UMD képes automatikusan érzékelni a szokatlan eseményeket, például ha egy jármű rossz úton halad egy közúton. Ez a technológia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén kereshessenek a rögzített felvételek között, felfedve azokat az eseményeket, amelyek egyébként hiányoztak. "A ma rögzített videoadatok mennyisége az emberi figyelem korlátai között elérkezett a kritikus ponthoz" - mondta Dr. Mahesh Saptharishi, az Avigilon technológiai vezetője. "A mesterséges intelligencia erejével tovább fejlesztjük azt a technológiát, amely jobban összpontosítja az emberi figyelmet arra, ami a legfontosabb, annak érdekében, hogy drasztikusan növeljük a biztonsági rendszerek hatékonyságát."

  Ez a technológia az Avigilon teljes video analitikai megoldására épül. A meglévő ügyfeleknek lehetőségük van frissíteni a meglévő rendszerüket, eszközeiket, hogy kihasználhassák ezt az izgalmas új technológiát.

  A videomegfigyelő piac kritikus pontra ért el a biztonsági személyzet figyelmének felgyorsításában és hatékony proaktív felügyeleti megoldások biztosításában. Egyre fontosabbá válik a video analitikai technológiák fejlődésének kihasználása a megnövekedett információ mennyiség kihívásával. Most a nagyfelbontású képalkotás korszakában vagyunk. A nagyfelbontású videoadatok a biztonsági rendszert üzemeltetők számára rendkívül pontos figyelmeztetéseket és tiszta képi adatokat tesznek elérhetővé, hogy hatékonyan beavatkozhassanak egy helyzetbe és megfelelő lépeseket tegyenek.

  Nagy Péter
  Avigilon terméktámogató, hálózati rendszertechnikus
  DSC Hungária Kft.

  Forrás:
  Avigilon Whitepaper: Enhancing Attention Span - 2016 04
  Avigilon Resource Center
 • Tagek:

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 515-3500
  Email: info@securifocus.com
  Videosec KS2-x54 kinetikus kapcsolók
  Olvasta már?
  Videosec KS2-x54 kinetikus kapcsolók