A Modern Alarm bemutatja: deep learning a Hikvisiontől (3.rész)


A Modern Alarm bemutatja: deep learning a Hikvisiontől (3.rész)
A Hikvision elhozza a mélytanulás adta lehetőségeket a már évek óta üzemelő rendszerekbe is!
Mint arról szó volt, a Hikvision deep learning technológiát használó DeepInview kameráihoz javasolt, vagy bizonyos esetekben egyenesen szükséges a DeepInmind NVR-ek használata. A kamerákkal ellentétben, ahol az alacsonyabb fogyasztás miatt jobbára FPGA-t (Field-Programmable Gate Array, programozható kapumátrix), ASIC-t (Application-Specific Integrated Circuit, alkalmazás-specifikus integrált áramkör) használnak, a Hikvision NVR-ekben GPU-k (Graphics Processing Unit, grafikai processzor), nevezetesen az NVIDIA Jetson GPU-k találhatóak. A DeepInmind NVR-ek viszont használhatóak nem DeepInview kamerákkal, sőt, más gyártók kompatibilis kameráival is, tehát akár egy meglévő videomegfigyelő-rendszer is korszerűsíthető, és ellátható a legmodernebb képfeldolgozási technológiával!


Akár önállóan is képes a videorendszer behatolásjelzőként működni
A 32 csatornás, 8 GPU-val felszerelt iDS-9632NXI-I8/S NVR 16 csatorna esetén képes nagy pontossággal felismerni az emberi testet, ezáltal kiszűrni például a fényváltozások, a növényzet vagy az állatok által okozott téves riasztásokat. Az emberfelismerés pontossága meghaladja a 95%-ot. A téves riasztás-szűrést összekapcsolhatjuk például a kamera vonalátlépés detektorával, ekkor a rendszer detektálási pontossága felveszi a verseny a kombinált videomegfigyelő és kerítésvédelmi rendszerek együttes pontosságával. Specializált arcfelismerés, körözött egyének automatikus detektálására
A 32 csatornás, 8 GPU-val felszerelt iDS-9632NXI-I8/FA NVR arc-összehasonlításra szolgál. Mindegyik GPU egy-egy kamera képének elemzését végzi el, és összehasonlítja a DeepInview arcdetektáló kamerák által szolgáltatott vagy egyéb forrásból származó képeken felbukkanó, megfelelő minőségű arcképeket az akár milliós darabszámú képmás-adatbázisban szereplő emberi arcmásokkal, így valós-idejű riasztásra képes a fekete listán szereplő, keresett vagy körözött egyének felismerése esetén. Az élőképet figyelve a DeepInmind NVR folyamatosan “modellt” készít a kameraképen található arcokról, így akár egyénileg feltöltött képfájl alapján is rákereshetünk egy-egy személyre. A deep learning algoritmus nem csak egyszerű egyezés/nem egyezés megállapítására képes, hanem ha például arra is, hogyha nem találtuk meg a keresett személyt, akkor megadhatjuk, hogy a hozzá bizonyos szinten hasonló embereket is mutasson meg találatként, hátha köztük van a keresett illető. A 128 csatornás iDS96128NXI-I16 és iDS-96128NXI-I24 DeepInview Szuper NVR-ek egyaránt használhatóak alakfelismerésre, arc összehasonlításra és járműfelismerésre. A DeepInview Szuper NVR-ek harmadik fél által gyártott kompatibilis kamerákkal is képesek együttműködni, így a deep learning technológia által nyújtott képességek akár egy meglévő videomegfigyelő-rendszerben is elérhetőek, pusztán az NVR lecserélésével. Az alakfelismerés és az arcösszehasonlítás hasonlóan működik, mint a két előző modell esetén. A járművek rendszáma, gyártója, típusa és színe felismerésre kerül. Lehetőség van a feltöltött képen szereplőhöz hasonló ember, arc és jármű keresésére is, illetve a keresett objektum viselkedése alapján történő szűrésre is. Az új DeepInmind NVR-eket már a Hikvision új, 4.0-ás grafikai interfészével szállítjuk. A deep learning eljárást alkalmazó eszközök folyamatosan kerülnek forgalomba, az első típusok kora ősztől már megjelennek üzletünk polcain. Részletekért kérjük, keresse kollégánkat: Waldmann Tamás Műszaki tanácsadó +36 30 791-3336 waldmann.tamas@modernalarm.hu
NE FELEDJE!
Május másodikától, már reggel 8 órától nyitva vagyunk, a hét minden munkanapján, 16:30-ig!

Megvásárolt Hikvision termékeit, akár már 1 db kamerától is, a Modern Alarm Kft. INGYENESEN szállítja önnek házhoz!

Egyéb gyártmányú termékeknél nettó 50 000 Ft vásárlás felett INGYENES a házhoz szállítás (akkumulátorok és kábelek esetén 15 kg-ot meg nem haladó tételig).

További információkért, kedvezményekért keresse a Modern Alarm Kft. munkatársait!

Központi elérhetőségek:
Telefon: (1)237 1915, Mobil: (30)636 9434 E-mail:info@modernalarm.hu
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
ATM kiemelés megelőzése MI alapokon
Olvasta már?
ATM kiemelés megelőzése MI alapokon