Vészhelyzeti kommunikáció

SBT Protect Kft – D3 stand

Vészhelyzeti kommunikáció
Az SBT Protect Kft. a SecuriForum Kiállításon mutatja be az osztrák Commend cég vészhelyzeti kommunikációs rendszereit.

Az SBT Protect Kft. 2013-ban új cégként, a Siemens Zrt. Tűzjelzés- és Biztonságtechnikai üzletágában a projekt-kivitelezési és szerviz tevékenység megszűnését követően a megszerzett többéves tapasztalattal, jelentős szakmai referenciákkal és mérnöki szakértelemmel kezdte meg működését. Rendszerintegrátorként a tűzjelző rendszerek mellett a biztonságtechnikai eszközök széles skálájával, minőségi termékek felhasználásával kínáljuk megoldásainkat. Csapatunk a tervezéstől, a kivitelezésen át a karbantartásig garantálja a partnereink által elvárt szakmai minőséget.

Folyamatosan bővülő portfóliónk nyomán 2016-ban kezdődtek meg a tárgyalások az osztrák Commend céggel, akik a kristálytisztán érthető kommunikáció megvalósítására gyártanak berendezéseket minden környezetben és rendszerhez. Ez lehet ipari, egészségügyi terület, de megoldást nyújtanak a bankszektornak, börtönöknek és az oktatásban egyaránt. Mindezt, és itt a kapcsolódási pont, a biztonságtechnikai megoldások összehangolásával, a rendszerek integrációja által.

Manapság, a nagyobb létesítmények több különböző biztonságtechnikai rendszert üzemeltetnek párhuzamosan, ugyanakkor az egyes elemek összehangolása nem kap kellő hangsúlyt, pedig a rendeltetésszerű működés és hatékony beavatkozás biztosítására az integráció elkerülhetetlen.

Egy vészhelyzetben a felelős személyzetnek hosszú listányi teendőt kell végrehajtania, kezdve a probléma felderítésétől az érintettek tájékoztatásán át a megoldás levezényléséig. Mindezt fokozott pszichikai terhelés mellett, amely elősegíti az emberi hibák, mint kockázati tényező, kibontakozását.

A Commend rendszer erőssége ilyen helyzetekben mutatkozik meg leginkább. Rendelkezik ugyanis egy olyan moduláris felépítésű kezelő felülettel, amelyen egyszerre több funkció is elérhető. Mindegyik gombhoz intézkedési rendeket lehet adni, mint pl.: egy gyártósori alkalmazott által leadott vészhívás azonnal kapcsolja a vezérlőhelyiséget, ahol ezzel egyidőben meg is jelenik a monitoron a kérdéses munkaállomás képe, ahol a baleset történhetett.

A felügyelő ezután egy gomb megnyomásával több folyamatot is képes elindítani egyszerre. Azonnal leállíthatja a hálózatba kapcsolt munkagépet, de akár az összes többit is. Ezzel egyidőben a hangosbemondókon egy előre rögzített üzenet lejátszását indítja el, mely figyelmezteti az összes területen dolgozó kollégát, hogy baleset történt és hagyják el a gyártósort. Közben a rendszer már tárcsázta is az illetékes hatóságot, akiket az irányító személyzet a kamerák képein látottak alapján képes tájékoztatni. A Commend ez idő alatt a vezetőség felé is üzenetet küldött, ami lehet e-mail vagy SMS is. A csoport- vagy felsővezetők, akár okostelefonjukon is elérik a Commend szoftverét, így nyomon követhetik az eseményeket. Mindezen túl a hangosbemondókon keresztül a dolgozókat folyamatosan tájékoztatni lehet, hogy merre haladjanak, miközben a rendszer, a gördülékeny menekítés elősegítéséhez a belépési pontokat nyitott állapotba helyezte, hogy ne legyen torlódás.

A kiállításon az érdeklődők működés közben is megtekinthetik a Commend speciális kaputelefon jellegű termináljait. További információkért megtalálnak minket a D3-as standnál.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
TechSon Extra Long PoE termékek
Olvasta már?
TechSon Extra Long PoE termékek