4K IP kamerák és a GeoVision SNVR rögzítő


4K IP kamerák és a GeoVision SNVR rögzítő
Egyre nagyobb figyelmet kap a 4K felbontású kamera a videózásban, azonban ez nemcsak a filmes iparban van így. A biztonságtechnika területén is kezd elterjedni a minél magasabb pixelszám. Sokszor láthatjuk filmes jelenetekben, hogy analóg kamerák rögzített képeit visszanézéskor többszörösen felnagyítják és még a minőség sem romlik. Sajnos ez az, ami lehetetlen.

A 4K-s felbontású kamerákkal közelíthetünk a fent említettek megvalósításához, azonban minőségromlás nélkül sosem fogunk tudni végtelenszer belenagyítani egy felvételbe.

Amennyiben számolgatunk egy kicsit és alapul veszünk egy 22”-os FullHD-s 16:9 képarányú monitort és hozzá csatlakoztatunk egy 2 megapixeles IP kamerát, úgy 1:1 arányban megegyezik a kamera felbontóképessége a képernyőnk felbontásával, ami már jó minőségnek számít. Tegyük fel, hogy a távolban elsétál valaki, akit feltétlenül azonosítanunk kell és ráadásul az arca mindössze 1cm2 méretű a monitorunkon. Tudjuk azt, hogy egy 22”-os monitor képernyőjének szélessége 48cm, magassága 27cm. Ebből könnyedén kiszámíthatjuk az egy négyzetcentiméterre jutó pixelmennyiséget, hogy 1600pixel (40 x 40px). Azonban, ha lecserélnénk 2MP-es kameránkat egy 4K felbontásúra, akkor ez a szám 6400pixel lenne (80 x 80px), tehát éppen a négyszerese.

Alább látható képen szemléltetésre is kerül, hogy mekkora különbség is van egy 2 megapixeles és egy 4K felbontású kamera rögzített képe között egy négyzetcentiméterre számolva a 22”-os monitor esetében.

Itt vetődik fel a kérdés. Na de mivel rögzítsük a 4K felbontású felvételt?


Nem mással, mint a 8 csatornás GeoVision SNVR standalone rögzítővel.

Linux alapú operációs rendszerének köszönhetően stabil és megbízható működést biztosít.Támogatja a legújabb H.265-ös tömörítési eljárást és a 3840x2160px felbontást. Használatával nincs szükség külön hálózati eszközre, hiszen a beépített 8 portos PoE+ switchel könnyedén megoldhatjuk a PoE kamerák tápellátását is. HDMI videó kimenetére csatlakoztathatunk akár 4K felbontású képmegjelenítőt is. Az 1db HDD (3,5”) slotra csatlakoztathatunk akár egy 8TB kapacitású merevlemezt is. Nem utolsó szempont, hogy a rögzítő távoli elérése történhet iOS és Android operációs rendszerrel rendelkező készülékről is egyaránt.
Kérdésekkel kapcsolatban írjanak az info@gvhungaria.hu email címre vagy hívják a +36 1 205 3527 számot.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Magyar fejlesztés az OSPA döntőben
Olvasta már?
Magyar fejlesztés az OSPA döntőben