POLON 6000 tűzjelző központ elosztott architektúrával

ASTAL Security Technologies Kft - M stand

POLON 6000 tűzjelző központ elosztott architektúrával
A címezhető, interaktív POLON 6000 tűzjelző rendszer a legújabb korszerű technológiákat használja a rendhagyóan gyors rendszer- és érzékelő szintű észlelések és vezérlési rendszerkommunikáció eléréséhez.

Így valósulhat meg a rendkívül gyors intézkedés a pontosan beazonosított korai állapotú tűz pontos helyének a meghatározásának alapján, vagy jelentősen rövidítheti egy véletlenszerű külső esemény következtében kialakult rendszerhiba felderítési idejét. Az ilyen szintű rendszerteljesítmény eredményezi a kimagasló gyorsaságú vezérlési időt aminek köszönhetően a rendkívüli hatékonysággal történik meg a szükséges evakuációs- és egyéb vezérlések automatikus indítása. A rendszer tervezésénél különös figyelmet fordítottak a könnyű kezelhetőségre és a minél áttekinthetőbb és értelmezhetőbb információ megjelenítésre. A nagyméretű és színes rezisztív, nyomásérzékeny technológiával készített érintőképernyőt akár kesztyűben is lehet magabiztosan kezelni. A POLON 9000 tűzjelző rendszer kiválóan és költséghatékonyan alkalmazható közepes és nagyméretű, vagy akár különösen komplex struktúrájú épületek – intelligens épületek – védelmére is. A POLON 6000 rendszer könnyen integrálható a szabványos épületfelügyeleti rendszerekbe.

A POLON 6000 rendszer alapjait képezik az újonnan tervezett elosztott rendszer architektúrájú központok és az új továbbfejlesztett 6000-es sorozatú címezhető rendszer elemek. A rendszer képes a már korábban megszokott 4000-es sorozatú rendszer elemekkel is működni. Természetesen minden POLON-ALFA termék, így a POLON 6000-es sorozat összes eleme teljesíti a legújabb EN54 szabványban meghatározottakat. A POLON 6000 tűzjelző központcsalád kialakítását tekintve moduláris és elosztott struktúrájú. A központi elemek számos egységes méretű modulból építhetők fel, melyek különböző funkciók ellátására lettek tervezve. Ezért a rendszerben csomóponti egységek alakíthatók ki. A csomóponti egységek állhatnak egy-vagy több elemből, modulból. A kimagaslóan megbízható üzemi rendszerkommunikáció érdekében a kialakított csomóponti egységek duplázott adatbusszal rendelkeznek, és egymással redundáns kapcsolatban állnak. Minden egyes csomóponti központ, vagy egység rugalmasan építhető különböző modulokból, így költséghatékonyan optimalizálható a telepítési helyhez szükséges elemek felhasználása. Ezzel a felépítéssel a tűzjelző berendezés teljesen a helyiadottságokhoz alakítható, vagyis oda lehet telepíteni, ahol ténylegesen szükség van rá az adott funkcióra, a Tervező ezzel is elősegítheti a telepítés költségeinek a csökkentését. A fejlett rendszer a megbízható működését a duplán kialakított vezérlő processzorral, valamint a kettős adatbusz kommunikációval, redundáns módon biztosítja.

A POLON 6000 rendszerben a PSO-60 a központi vezérlő és kezelőpanel, ami 10” átmérőjű LCD nyomásérzékeny, rezisztív érintőképernyőt tartalmaz, ami zökkenőmentesen használható akár kesztyűben is. A PSO-60 kezelő panel és a POLON 6000 termékcsaládban szereplő összes modul egységes méretű, így könnyítve a csomóponti dobozokba való telepítést és csatlakoztatást.

Ilyenek lehetnek, az érzékelő vonal modulok MLD-61 / hurokmodulok MLD-62, a MKS-60 be-és kimeneti modul, a MWS-60 hangjelző modul, a MPW-61 nagyfeszültségű relé vezérlő modul, a MWK-60 bemeneti modul, a MZP-60 tápegység modul és a kommunikációs modulok a MTI-61, MTI-62, MTI-63. A csomóponti dobozban való helyreillesztésükhöz a megfelelő csatlakozósor rendelkezésre áll. A POLON 6000 rendszerben legalább egy csomóponti központi egység szükséges PSO-60 kezelővel ellátva, ami ilyenkor a rendszer fő processzoraként is szolgál.

Több PSO-60 esetén egy fő vezérlő panelt ki kell választani a rendszer központi elemeként (master). A többi elem a fő vezérlő elemhez csatlakozik. A csomóponti egységek közötti kommunikáció duplázott RS485 rézvezetéken vagy optikai üvegszál vezetéken keresztül történik. Minden egyes csomóponti egységet el kell látni legalább egy MZP-60 tápegység modullal és szükség szerinti MLD-62 hurok vagy vezérlő modulokkal. Minden csomóponti egységhez PSO kezelőpanel, másodkezelő egység csatlakoztatható.

Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Sikeresen zárta legújabb brazíliai projektjét a Zmax
Olvasta már?
Sikeresen zárta legújabb brazíliai projektjét a Zmax