Tűzjelző központ a mellényzsebben

Schrack Seconet Kft - J4 stand

Tűzjelző központ a mellényzsebben
Az okostelefonokkal és táblagépekkel az ember-gép kapcsolat gyökeresen megváltozott. Főként a mobil alkalmazások egyszerű és kényelmes használata könnyítette meg életünket, mert a kis mindentudók gyorsak, célratörők és rendkívül informatívak. Térhódításuk nem kerülte el a tűzvédelem területét sem.

A ma embere egyre növekvő mértékben mobillal él és dolgozik. Igazi „homo mobilus” lett. Az okostelefonok és táblagépek egyre inkább kommunikációs központjainkká válnak. Napjainkban már szinte minden ember okostelefont használ. Az okostelefonok elterjedése megalapozta a mobil alkalmazások diadalmenetét. Világos funkcionalitásuk, sokoldalú felhasználásuk biztosítja a sikert az élet legkülönbözőbb területein. A szabadidős és sportalkalmazások mellett egyre nagyobb teret hódítanak a professzionalista, vállalati alkalmazások is. Természetesen tudjuk, hogy a szabványok és a vonatkozó előírások a tűzjelző rendszerek részére teljesen elkülönült, csak tűzjelzés céljára használható hálózatot írnak elő, ami így helyes és bizonyára még hosszú ideig így is marad. Másrészt viszont látni kell, hogy a piac igényli a korszerű informatika, távközléstechnika nyújtotta előnyöket és eszközöket a tűzjelzéstechnika területén is.

Cégünk a Schrack Seconet elsőként látott neki az új technológia által nyújtott előnyök kiaknázásának.

A Schrack Seconet beépített IP-interfészekkel ellátott tűzjelző központjai az iparágban először mobil végkészülékeken keresztül is elérhetők, távkezelhetők. Az IACmobile alkalmazással lehetséges a tűzjelző központ kezelő mezőjét okostelefonra, vagy táblagépre vinni. A rendszer pillanatnyi állapotáról információkat kérhetünk le és automatikusan valamennyi riasztás és állapotjelzés megjeleníthető. Természetesen érzékelő csoportok ki-be kapcsolása, ellenőrzése vagy éppen felderítési idő indítása ugyancsak elvégezhető a mobil eszközökről.

A jogosulatlan hozzáférést hardver- és szoftveroldalról is biztosítjuk és lehetőség van a kezelési körzet GPS alapú korlátozására, kijelölésére. Valamennyi beérkező hír, letöltés értesítéssel (Push-Notification) megjelenítésre kerül, akkor is, ha a mobil alkalmazás éppen nincs elindítva.

A mobil alkalmazás előnye a gyors reagálásban rejlik. Valamennyien tudjuk milyen jelentőséggel bírnak az első percek egy tűzkatasztrófa megelőzésében, korlátozásában. Mobil alkalmazás segítségével a tűz kialakulásának korai fázisában intézkedni lehet, megelőzve a jelentős káreseményt.

Nagy kiterjedésű ipari létesítményekben (pl. autógyárak, vegyi üzemek), vagy országosan elosztott telephelyek esetén (pl. transzformátor állomások, benzinkutak, szélerőművek) a tűzvédelmi megbízottak reakció ideje jelentősen csökken, segítve ezzel a tűzkatasztrófa megelőzését. Állandó helyszíni felügyelettel nem rendelkező létesítményeknél ez a technológia más dimenziókba helyezi a távfelügyelet, távkezelés alkalmazását.

Megállapíthatjuk, hogy tűzjelző rendszereink kijelzése és kezelése mobil végkészülékeken keresztül érdemben csökkenti a reakció időt, felgyorsítja a beavatkozást és segíti a káresemények minimalizálását.








Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
RISCO ( Rokonet ) hírek az LDSZ Kft-től
Olvasta már?
RISCO ( Rokonet ) hírek az LDSZ Kft-től