Tilosban átkelő gyalogos – helyett buszreklám


Tilosban átkelő gyalogos – helyett buszreklám
Semmi sem tökéletes, még Kínában sem. Egy, a kínai kormány által finanszírozott és letelepített valósidejű arcfelismerő rendszer feladata az lenne, hogy a szabálytalanul átkelő gyalogosokat azonosítsa.

A kelet-kínai Ningbo városában az épp áthaladó busz oldalán egy reklámban megjelenő üzletasszony (Dong Mingzhu) arcképét azonosította és (rajtakapott személyként) rögzítette, mint szabálytalankodó gyalogost. Súlyosbító tényezőként egy másik személy adatait jelenítette meg az üzletasszony arcképe mellett.

A város közlekedési rendőrsége egy kínai mikroblog oldalon (Weibo – a kínai Twitter) jelezte, hogy frissítették a rendszert a hasonló, téves észleléseket elkerülendő. A rendszert Shenzen számos kereszteződésében telepítették. A szabálytalankodók arcképe (plusz nevének egy része, azonosítószáma) megjelenik egy nagyméretű kijelzőn. Csak Ningbo városában (6 kereszteződésben) 7 800 szabálytalankodó gyalogost azonosított a rendszer egyedül ez év júniusában.

Forrás: Abacus News
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
VIVOTEK RX9502 hálózati megjelenítő
Olvasta már?
VIVOTEK RX9502 hálózati megjelenítő