INIM riasztórendszerek


INIM riasztórendszerek
Forgalmazó: Riarex Kft
Gyártó: INIM Electronics s.r.l.


A Felhő (Cloud) már mindenki életének szerves része. Vásárlások, banki átutalások, rendelések, foglalások, gyakorlatilag minden online tranzakció felhő képességekkel bír. Ez egy olyan kialakult virtuális valóság, amelyben megbízunk. Persze, tekinthetjük optimistán is, hogy a Felhő szolgáltatás egy olyan számítástechnikai „hatalom”, amely elsődlegesen korlátlan erőforrásokat kínál, amit az egyre növekvő adatkezelési igények keltettek életre: otthon, munkahelyen vagy nyaraláson – ez rengeteg adat!

A Felhő szolgáltatásnak számos előnye van:

  • "Önkiszolgáló": a felhasználók közvetlenül igényelhetnek      szolgáltatásokat az adatkezelési infrastruktúra üzemeltetői, esetleg szolgáltatói beavatkozása vagy feltételei nélkül.
  • "Globális hozzáférés": a szolgáltatások több eszközről és különböző helyekről is elérhetők.
  • "Heterogén": garantálja a hozzáférést mobiltelefonokon, táblagépeken, kis asztali számítógépeken vagy nagyvállalati kiszolgálókon      keresztül is.
  • "Rugalmasság és skálázhatóság": az erőforrások a felhasználói igényekhez igazíthatók.
  • "Biztonságos": a legfontosabbakban, a titkosítás és a számítógépes támadásokkal szembeni ellenállás terén alapvetően      biztonságos, valamint az elérhetőség, a tárolási helyek, a hálózati szolgáltatók, a villamos energiaellátás és a földrajzi elhelyezkedés      tekintetében is teljes az adatvédelem.
  • "Több felhasználós": az erőforrások megosztottak, azonnal és folyamatosan szinkronizálva, ezért egyszerre elérhetők az összes      felhasználó számára.


  • A felhőalapú szolgáltatásokhoz való hozzáférés során alapvető fontosságú, hogy olyan megfelelő biztonsági struktúrára támaszkodhassunk, amely képes arra, hogy professzionális és hatékony módon kínálja a kész szolgáltatásokat. Ezért az Inim a Felhő szolgáltatáshoz az egyik legfontosabb európai adatközpontot használja, széles sávszélességgel, óriási számítási teljesítménnyel és adattárolási képességgel. Ezen túlmenően, az adatközpont fejlett technológiái a földrajzi többszörözést tesz lehetővé, így akár egy meghatározott földrajzi területen katasztrófa vagy természeti csapás esetén a kiesés nem érzékelhető, az Inim Felhő azonnal máshol átveszi a szerepet.

    Az Inim Felhő ingyenes szolgáltatások igénybevételéhez rendelkeznie kell egy SmartLiving riasztórendszerrel, valamint az alábbi kommunikációs eszközök egyikével:
  • SmartLAN/G webszervert is tartalmazó hálózati csatoló
  • SmartLAN/SI egyszerű hálózati csatoló
  • Nexus/G kommunikátor, GSM vagy GPRS alapon
  • Nexus/3G kommunikátor, GSM és GPRS alapon


  • Ha további biztonságot szeretne elérni a csatlakozással kapcsolatban, kombinálhat egy SmartLAN kártyát egy Nexus/G modullal, amely tartalék internetcsatornaként működik a felhőben. A létrehozott kommunikációs csatorna a legmodernebb kriptográfiai algoritmusokkal van kódolva: rendkívül biztonságos és megbízható. Az Inim Felhő szolgáltatás mind a végfelhasználók, mind a telepítők számára elérhető, így mindenki élvezheti a Felhő által kínált számos előnyöket.



    Miért jó a telepítőnek a Felhő?

    A telepítő feladata nagymértékben leegyszerűsödik, mert az idő pénz. Ez megtakarítható és a rendszergazdák ezáltal hatékonyabbak. Már nem kell azon aggódnia, hogyan kellene majd a hálózati konfigurációt megváltoztassa a telepítés helyszínén. Eddig körülményes volt változtatni egy adott hálózat struktúráján, átirányításokkal kellett foglalkozni, az útvonal és / vagy a tűzfal port továbbítását is meg kellett oldani. Most az Inim Felhő technológia lehetővé teszi a központpanelek számára, hogy elkerüljék ezeket a problémákat, mivel a vezérlőpanelek ugyanazon a közös platformon csatlakoznak az internethez: ez a www.my.inimcloud.com. Az egyetlen közös pont az összes telepítőnek és felhasználónak egyaránt, függetlenül a telepítés fizikai helyétől. A SmartLAN kártyák (G és SI) már az automatikus IP cím kéréssel (DHCP) kerülnek forgalomba, így egyszerűen "plug&play" a kapcsolat. Programozni távolról a SmartLeague szoftverrel, annak LAN, GPRS vagy Felhő csatlakozásán keresztül tud, míg az Inim webes felületén monitorozni tudja a rendszerek állapotát, megtekinteni a hibákat, sőt, karbantartási ütemezést is beállíthat!

    Miért jó a felhasználónak a Felhő?

    Az Inim rendszer végfelhasználói teljes rálátással ellenőrizhetik a riasztórendszerüket (ház, üzlet, nyaraló stb.) és választhatnak, hogy az intuitív webes felületet (www.my.inimcloud.com) és/vagy az AlienMobile+ mobil alkalmazást használják a mobil eszközükön (okos telefon, tablet). Köszönhetően a valós idejű push értesítésnek, amely nagyon kényelmes és egyszerű gyakorlatot kínál, a kezelőfelület valójában folyton a zsebükben lehet. Be- és kikapcsolhatják a riasztójukat, aktiválhatják az egymástól független területeket, de áthidalhatják/engedélyezhetik a hibás zónákat is. Az okos-otthon vagy automatizálás használatával a kimenetek aktiválása, a termosztát használata és beállítása a kívánt hőmérsékletre, játszi könnyedséggel elvégezhető. Minden esemény azonnal a naplóba kerül, elérhetővé válnak az események a számítógépein vagy a táblagépeken. A push vagy e-mail értesítések kategóriánként szabadon konfigurálhatók, vagyis eldöntheti, hogy kik és hogyan értesüljenek az eseményekről. A végfelhasználók több mobilkészüléket is csatlakoztathatnak a rendszerükhöz, ezáltal lehetővé téve a családban a rendszer közös, mégis egyedi kezelését. Maga a kóddal levédhető AlienMobile+ alkalmazás egyidejűleg több rendszer kezelését is lehetővé teszi, így hatékonyan és kényelmes módon lehet központosítani az otthoni és irodai rendszereket egy okos eszközben.
    Tagek:

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Ismerd meg a CompMarket-et és fedezd fel velünk az Uniview termékeit!
    Olvasta már?
    Ismerd meg a CompMarket-et és fedezd fel velünk az Uniview termékeit!