Pyronix beltéri mozgásérzékelő


Pyronix beltéri mozgásérzékelő
Forgalmazó: Riel Elektronikai Kft.
Gyártó: Pyronix


A KX15DD passzív infravörös szenzorral rendelkező beltéri mozgásérzékelő. A PIR az érzékelési mezőre merőleges mozgásra érzékeny. Mivel a technológia már ismert a piacon, így azokat a tulajdonságait érdemes megtekintenünk, amelyek különlegesek.

A Pyronix KX15DD az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb érzékelő a Pyronix palettáján, amit könnyű szerelhetőségének és jó árazásának köszönhet. Mivel ez egy univerzális érzékelő, könnyen integrálható és bármilyen NC vagy 2EOL kontaktust fogadó riasztóközponttal kompatibilis.

Az IFT
Az IFT rövidítés arra utal, hogy minden KX sorozatú eszköz speciális tűrésmezővel rendelkezik, mely segíti a téves riasztások elkerülését. Az eszköz alkalmazkodik a környezethez.

BlueWave
A BlueWave technológia több műszaki megoldás összevont elnevezése. A jelfeldolgozást külön algoritmus segíti, valamint a lencse fizikai szerkezete szintén a pontos működést támogatja: az aszférikus lencse kedvezőbb feltételeket teremt az infravörös energia környezetből történő begyűjtéséhez.

Aszférikus optika
Az optikaszerkezet (köznevén „lencse”) 90 fokos lefedési teret és 15 méteres térvédelmi távolságot biztosít. Az aszférikus lencsénél – ellentétben a síklencsével – a fókuszálófelület és a pyroelem között nagyjából állandó a sugár, így mind a közeli, mind a távoli érzékelés homogén. Ezzel együtt a KX15DD rendelkezik „maga alá látó” zónákkal is.

A külső
Minden KX sorozatú mozgásérzékelő azonos külsővel rendelkezik, a riasztás-visszajelző LED színe attól függ, milyen elem aktivált. Az eszköz mellé a dobozban mellékelt a fali vagy mennyezeti szereléshez használható tartó, mely rejtett kábelvezetésre alkalmas. Így nem kell külön költséggel számolni, kész, gyári megoldás áll rendelkezésre.

A belső
A burkolat csavarral rögzített; mind a szabotázs-, mind a riasztáskimenethez tartoznak előre definiált EOL ellenállások, melyek jumperrel választhatók (például 5k6, vagy 1k). Ez nagyban segíti a telepítést, nem kell forrasztani.

A PIR oldal dual elemes kivitelű, két pyroelem felügyeli és dolgozza fel a bejövő energiát (74 db zóna segítségével). Itt rögtön van hibaszűrés: ha csak egy elem érzékel, nincs riasztás.

A digitális hőmérsékletkompenzálás olyan területen jöhet jól, ahol a környezet hőmérséklete közel lehet az emberi test hőmérsékletéhez. A KX15DD ilyenkor automatikusan állítja érzékenységét a tapasztaltaknak megfelelően.


Összességében a Pyronix KX15DD egy jó jellemzőkkel rendelkező beltéri eszköz olyan extra funkciókkal, melyek a telepítés megkönnyítésére szolgálnak. Használata és megismerése egyszerű!
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
TechSon Extra Long PoE termékek
Olvasta már?
TechSon Extra Long PoE termékek