Az AI/MI és a kiberbiztonság néhány anyagias összefüggése, az IBM szerint


Az AI/MI és a kiberbiztonság néhány anyagias összefüggése, az IBM szerint
Egy IBM finanszírozású - a Ponemon Institute által kivitelezett – globális felmérés 10 fő meglátást emelt ki az AI (Mesterséges Intelligencia) kiberbiztonságra gyakorolt financiális hatására vonatkozóan.

1.) Az AI jelentősen csökkentheti a kiberbiztonságra fordított anyagi erőforrásigényt. A felmérésben részt vevő vállalatok, egy (részletesen meg nem határozott) kiberfenyegetés „portfolió” kivédésére +3M USD-t költenek, míg azok, akik AI alapú védelemmel rendelkeznek, „mindössze” kb. 0.8M USD-t.

2.) Az AI csökkentheti az adatszivárgást. A kutatásban szereplő kérdés arra vonatkozott, hogy milyen valószínűséggel érintheti az adott vállalat legalább 10e vevőjét/ügyfelét adatszivárgás; a válaszadók negyven százaléka úgy vélte, az AI alapú megoldásuk bevezetése előtt 20%-kal nagyobb lehetett az adatszivárgás valószínűsége.

3.) A vállalkozások és egyéb szervezetek, a technológia fejlődésének köszönhetően, stabilan számolnak az AI térnyerésével. A válaszadók 61%-a jelezte vissza, hogy tervezik AI alapú megoldások beszerzését.

4.) Növekvő eredmények. A válaszolók 60%-a szerint, az AI technológiák növelhetik az IT területen dolgozók „termelékenységét”.

5.) Az AI-alapú megoldások hatékonyabb IT biztonságot eredményezhetnek. A válaszadók 60%-a szerint, az AI hatékonyabb lehet a „kiber-elhárítás” területén, mintha csak „hagyományos” embereket alkalmaznának. Azonban, a válaszadók mindössze 34%-a vélte úgy, hogy ezzel csökkenthető az élőerő munkaterhelése.

6.) Az AI támogatja a hitelesítési és azonosítási technológiákat. A válaszadók 65%-a állította, hogy alkalmaz olyan AI-alapú megoldást, mely azonosítja és hitelesíti rendszereinek felhasználóit. 54%-uk olyan megoldást üzemeltet, mely alkalmas mélyebb „hírszerzési” adatok gyűjtésére a hálózati forgalom és a felhasználók tekintetében.

7.) Sebesség, mindenek felett. A válaszadók 69%-a kiemelte, hogy az AI legfontosabb előnye az a sebesség, mellyel a fenyegetések/veszélyek elemzési időintervallumának csökkentéséhez hozzájárul.

8.) Az emberi felügyelet még nélkülözhetetlen. A felmérés eredményei szerint, jelenleg a fenyegetések 45%-a oldható meg emberi felügyelet nélkül. Mindazonáltal, az eddig árnyékban maradó (nem detektált) fenyegetések 41%-a kerülhet napfényre az AI-nak köszönhetően.

9.) Az AI növelheti az alkalmazások biztonságát. A válaszadók 60%-a jelezte, hogy az AI segített felderíteni alkalmazásaik biztonság hibáit.

10.) Csökkenő nyomozási és azonosítási idő. Az válaszolók elmondása szerint, az AI üzembe helyezése előtt a nyomozás és azonosítás heti átlag 195,88 munkaórát vett igénybe, melyet az AI 70,48 munkaórára csökkentett.

Forrás: SecurityIntelligence, IDE kattintva elérhető
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Ajax vezeték nélküli rendszerek telepítői képzés
Olvasta már?
Ajax vezeték nélküli rendszerek telepítői képzés