Az Amazon és a közösségi biometria alapú megfigyelőrendszerek


Az Amazon és a közösségi biometria alapú megfigyelőrendszerek
Az Amazon közelmúltban nyilvánosságra hozott új szabadalma egy olyan videokaputelefont körvonalaz, mely rendelkezik arcfelismerő funkcióval továbbá, egy adott felhasználó által gyanúsként regisztrált arc adatait megosztja az egymással kapcsolatban álló, az Amazon videokaputelefonját alkalmazó háztartásokkal.

Ezzel a régi „szomszédok egymásért” / „falusi térfigyelő” mozgalmakat kívánják (kimondatlanul) „digitalizálni”, tovább fejleszteni. A „feketelistás” személyek feltűnése esetén a megfelelő ház tulajdonosa értesítést kap a rendszertől. A szívesen fogadott látogatókat (pl. a postások és egyéb személyek) fehérlistára helyezhetjük, bizonyos fokú belépési/hozzáférési jogosítványokat adhatunk nekik. A szabvány eredeti tulajdonosa Jamie Siminoff, az Amazon által felvásárolt Ring ügyvezetője. A hír nyilvánosságra kerülése után több szakértő kifejezte ellenérzését és kételyeit a biometria „közösségi alapú” felhasználásával, valamint a megoldás (azonosítási) hatékonyságával kapcsolatosan.

Forrás: CNN
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Újdonság a SATEL kínálatában
Olvasta már?
Újdonság a SATEL kínálatában