Szaporodó arcfelismerő-rendszerek az USA repülőterein


Szaporodó arcfelismerő-rendszerek az USA repülőterein
A Gemalto új, az utasellenőrző/beszállító folyamatok meggyorsítását célzó, arcfelismerő teszt rendszert helyezett üzembe a Los Angelesi Nemzetközi Repülőtér (LAX) 4. terminálján.

Jelen statisztikai kimutatások szerinti 3.9Mrd utas (2036-ra a szám megkétszereződik, az előrejelzések szerint) megfelelő színvonalú ellenőrzése egyre nagyobb kihívások elé állítja a repterek személyzetét, ezért keresik a biztonsági folyamatok támogatására képes megoldásokat. A Gemalto jellemzése szerint, rendszerük hardverigénye minimális, ami abból a szempontból is fontos, hogy a meglévő vizsgálókapukhoz probléma nélkül telepíthető legyen. Az adatvédelmi előírásoknak megfelelően (a cég állítása szerint) az azonosítást követően az utas adatai törlődnek a rendszerből. Az USA Nemzetbiztonsági Hivatala által elvégezett teszteken a Gemalto Live Face Identification System 99.44%-os hatékonysággal teljesített (5mp-es szkennelés időintervallum alatt).

Forrás: Biometric Update; Los Angelesi Nemzetközi Repülőtér
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Új XVR-ek a Videosec kínálatában
Olvasta már?
Új XVR-ek a Videosec kínálatában