Arcfelismerő „okos-napszemüvegek” a kínai rendőrség eszköztárában


Arcfelismerő „okos-napszemüvegek” a kínai rendőrség eszköztárában
Mint azt pl. a Dahua fejlesztőrészlege hivatalosan is elismerte, Kína tökéletes tesztpálya az intelligens (akár MI-alapú) képtartalomelemző megoldások tesztelésére; tekintve a személyiséghez fűződő jogok másodlagos voltát.

Ennek egy legfrissebb igazolása, a holdújév előudvarában, a kína rendőrség arzenáljának legújabb bővítése, az arcfelismerő napszemüveg. Természetesen, nem a napszemüveg ismeri fel az arcot, hanem egy kis kézi eszközbe továbbítódik a napszemüvegre integrált kamera által közvetített képanyag és az elemzést ez végzi, melynek eredményét a járőr azonnal látja szemüveg miniatűr monitorán, vagy a kézi modul kijelzőjén. A megoldás előnye, hogy nem szükséges folyamatosan csatlakozni a rendőrség adatbázisához és az ottani adatokkal összevetni az élőképet, hanem akár „offline” körülmények közt is hatékonyan alkalmazható. A gyártó - LLVision Technology Co. – elmondása szerint termékük 10 000 gyanúsított (adatbázisban őrzött) arcképét képes összehasonlítani 100 milliszekundum alatt. Bár használatával kapcsolatosan felmerülnek polgárjogi (és az arcfelismerő megoldások elégtelenségét kiemelő) visszhangok, de rövid idő alatt 7 keresett bűnözőt kaptak el, és 26 hamis személyazonosítóval rendelkező személyt állítottak elő az új okosszemüveget használó járőrök.

Forrás: IDE kattintva elérhető
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Ajax ReX 2: Video-ellenőrzés, amely nem ismer határokat
Olvasta már?
Ajax ReX 2: Video-ellenőrzés, amely nem ismer határokat