Axxon Next sikertörténet a Nexon-nál

Alphasonic interjú a Nexon projekt biztonságtechnikai telepítőjével

Axxon Next sikertörténet a Nexon-nál
Az Extrico Systems Hungary Zrt. az Alphasonic Kft. telepítő partnere, akikkel korábban már több projektet is sikeresen megvalósítottak közösen. A mostani projekt egy hatalmas irodaház kamerarendszerének és intelligens videómenedzsment szoftverének kiépítésére irányult. Az interjút Szarvas Balázzsal, az Extrico üzletfejlesztési vezetőjével készítették.

Alphasonic: Mit szerettek volna megvalósítani? Mi volt a megoldás, amit kerestek?

Szarvas Balázs: A NEXON újonnan épült irodaházába professzionális biztonságtechnikai kamerákra és ehhez kapcsolódó intelligens szoftverre volt szükség. A projekt fő célja az volt, hogy a kamerarendszer és az intelligens funkciók által támogassuk és egyszerűsítsük a biztonsági szolgálat valamint az üzemeltetés napi feladatait. Ahhoz hogy ez a projekt a lehető legjobban sikerüljön, ismét az Alphasonic szakértő csapatához fordultunk. A kamerák terén a Vivotek 4MP-es bullet (IB8377-H), 2MP-es dome (FD8166A-N), valamint a rejtett kialakítású (VC8101) kameráira, míg a szoftver oldalról az Axxon Next Universe-re esett a választás. A végfelhasználót már az első bemutató során meggyőzte a szoftver tudása, úgymint az arc és rendszám visszakeresés, metaadatok alapján történő intelligens visszakeresés, real time analitikák, idő tömörítés, vagy a 3D alaprajz kezelés. A: Milyen nehézségeik voltak ezen a területen?

SzB: Rendszertervezés kellett, egy nagy és komplex területre, ami alapos és átfogó munkát igényelt. Komoly feladat volt közös nevezőre hozni a végfelhasználó elvárásait a rendelkezésre álló technológiákkal, de az Alphasonic csapatától ebben is hatalmas segítséget kaptunk, együtt álmodtuk meg és mutattuk be a rendszert a Nexon vezetőségének. A: Milyen kétségei voltak a lehetséges beszállítókkal szemben?

SzB: Több telepítő céggel kellett versenyeznünk ebben a projektben, de szerencsére egyik konkurenciának sem állt rendelkezésére olyan kiemelkedő tudású szoftver mint az Axxon Next. A bemutató után a már nem voltak kétségei a végfelhasználónak. Ez minket nagy örömmel töltött el, hiszen már dolgoztunk a Vivotek kamerák és az Axxon szoftver jól átgondolt kombinációjával, és tudtuk, hogy a lehető legjobb döntést hozták. A: Miről szólt az együttműködés az Alphasonic-kal? Mik voltak a tapasztalatok?

SzB: Szokás szerint már a korai egyeztetésekbe is bevontuk az Alphasonic szakértőit. A rendszer bemutatásától kezdve, a tervezésen át, egészen a rendszer utólagos finomhangolásáig számíthattunk a kollégáitokra. Gyarmati Bálint és Molnár Péter rengeteget segítettek nekünk, szakértelmükkel és profi hozzáállásukkal nagy lendületet adtak a projekt megvalósításában. A: Milyen előnye származott abból, hogy velünk együtt dolgozott? Elégedett?

SzB: Egyedülállóan nagy tudású, és kiváló minőségű rendszert tudtunk kiépíteni, és még egy elégedett ügyféllel gazdagodtunk. Mi sikerként könyveltük el ezt a projektet és az együttműködést. Biztos, hogy lesz folytatása is, mert nagyon elégedettek vagyunk a Vivotek kamerák és az Axxon Next szoftver kombinációjával.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
DVC-TF2282 IP kamera
Olvasta már?
DVC-TF2282 IP kamera